KARACASU ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSA SEVİNÇ HEDEF BÜYÜTTÜ

KARACASU ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSA SEVİNÇ HEDEF BÜYÜTTÜ

AFRODİSİAS ÜRÜNLERİ RAFLARDA ÜLKE GENELİNDE YERİNİ ALACAK

AYDIN’IN KARACASU İLÇESİ’NDE ZİRAAT ODASI’NIN GİRİŞİMLERİYLE İLÇEYE KAZANDIRILAN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İŞLETMESİNDE KISA SÜREDE 200 BİN KİLO ZEYTİN İŞLENDİ. ODA BAŞKANI İSA SEVİNÇ, “SEZON HEDEFİMİZ 1 MİLYON KİLOGRAM” DEDİ, BİR BAŞKA HEDEFLERİNİN DE AFRODİSİAS MARKASI ADI ALTINA İŞLENİP, PAKETLENECEK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞLARINI ZİRAAT ODALARI İŞBİRLİĞİ İLE KARA DENİZ’DEN İÇANADOLU’YA KADAR TÜM ÜLKE GENELİNDE TÜKETİCİYE ULAŞTIRMAK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

GÜVEN ÖLMEZ / Gerçek Gazetesi
Karacasu Ziraat Odası, zeytin ve zeytinyağı işletmesi kurdu, bununla birlikte Afrodisias markasını tescilledi. Hedefte tesiste işlenecek zeytin ve zeytinyağlarını Afrodisias markası altında tüm Ülke geneline ulaştırmak var.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da hazır bulunduğu törenle hizmete açılan işletme, kısa sürede adeta rekora koştu ve 200 bin kilo zeytin işlendi. Karacasu Ziraat Odası Yönetim Kurlu Başkanı İsa Sevinç ve Meclis Başkanı Lütfi Coşan hedeflerinin 1   milyon kilo ürün işlemek olduğunu söyledi. Se vinç, ”Bizim tek düşüncemiz üreticimizin alın terinin değerlendirilmesi. Bizim piyasa ile rekabet etme gibi bir amacımız yok. Sadece üreten biz, işleyende biz olmak istedik. Çünkü bugüne kadar üreten biz, kazanan başkaları oldu. Biz de kendi işletmemizi kurduk. Düğmeye bastığımız günden itibaren 200 bin kilo zeytin işledik. Hedefimiz 1 milyon kilo zeytin işlemek.” dedi.
Sevinç, ”Biz yola çıkarken önceliğimiz zeytinyağı işlemekti. Fakat zeytin üreticileri birliği de kurup hedef büyütmek istiyoruz. Amacımız sofralık zeytin işlemek ve paketlemek. Bu ürünleri de Ziraat Odaları Birliğimiz çatısı altında bulunan İl ve İlçe ziraat odalarımızın işbirliği ile Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar tüm Ülke genelinde pazara sunmak. Biz de kendi bünyemizde açacağımız tarım ürünleri marketi çatısı altında hem ürünlerimizi satacağız, hem de ‘üreretici den tüketiciye en kısa yol’ sloganıyla diğer bölgelerimizdeki çay, kayısı, fındık türü Bölgesel ürünleri raflarımızda bulunduracağız. Böylece üretici ile tüketici arasındaki yüksek makas farkını da kapatmış olacağız. Kısacası hem üretici kazanacak, hem de tüketici ucuz ürün tüketecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.