KARAER: “HASTA HAKLARI YANINDA ÇALIŞAN HAKLARI DA KORUNMALI”

KARAER: “HASTA HAKLARI YANINDA ÇALIŞAN HAKLARI DA KORUNMALI”

KARAER: “HASTA HAKLARI YANINDA ÇALIŞAN HAKLARI DA KORUNMALI”

Gerçek Gazetesi
Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, hasta haklarının yanında sağlık çalışanlarının da haklarının korunması gerektiğini belirtti.
Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında, enfeksiyonlar, radyasyon, biyolojik riskler, stres, şiddet ve mobbing gibi iş motivasyonunu ve çalışan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek pek çok etkene maruz kaldıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının hakları deyince akla yalnızca çalışanlara uygulanan şiddetin gelmemesi gerektiğini belirten Karaer, çalışma ortamlarında yaşanan olumsuzluklar, çalışanların özlük haklarındaki eksiklikler, çalışan sağlığını tehdit eden riskler gibi maddelerinde göz önünde bulundurulmasının önemli olduğunu ifade etti.
“ÇALIŞMA ORTAMLARINDAKİ OLUMSUZLUKLAR ORTADAN KALDIRILMALI”
Sağlık-Sen olarak sağlık kurumlarındaki çalışma riskleri ve bu risklerin çalışanlar üzerindeki etkilerini ortaya koyan araştırmaları düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ve araştırma sonuçlarını kamuyou ve Bakanlık yetkilileri ile paylaştıklarını kaydeden Baki Karaer, “Mesleki risklerin minimize edilmesi, çalışanların rahat bir çalışma ortamına kavuşturulması ve özlük haklarının en iyi noktaya getirilmesi için Sağlık Bakanlığı"nın üst kademelerinden, sağlığın yerel belirleyicilerine kadar tüm yönetim kademeleri ile bu konuları paylaşıyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte ortaya çıkan en çarpıcı sonuç, sağlık çalışanlarının mesleklerine bağlılığı ve motivasyonlarının ciddi şekilde azaldığı gerçeğidir. Bu sonuç gerek Sağlık Bakanlığı"nın kendi yaptırdığı anketlerde gerekse de Sağlık-Sen"in anketlerinde görülebilecektir. Sağlıkta dönüşüm, hasta hakkı merkezli. Ancak sağlık çalışanların sorunlarını önemseyen ve bu sorunların çözümü için irade ortaya koyabilecek bir sistemin ortaya konması gerekiyor” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.