Karaer; “Sağlık reformunun yükünü çalışanlar yüklendi”

Karaer; “Sağlık reformunun yükünü çalışanlar yüklendi”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık çalışanlarının sağlık reformundaki en büyük yükü üstlendiğini belirtti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, sağlık çalışanlarının mesleklerini yaparken, eşsiz bir fedakârlık örneği sergilediğini söyledi. Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının daha iyi şart ve imkânlarda hizmet vermesi için çalıştığını ifade eden Karaer, “Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz, sağlık reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakârlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakârlık artık karşılıksız bırakılmamalı. Mutlaka, çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır diyoruz. Bu noktada yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve daha adil ve sağlık çalışanlarının tamamının benimsediği bir performans sistemi hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI GÜNDEMDE TUTUYORUZ”
Sağlık-Sen’in kazanımları ve talepleriyle sağlık çalışanlarının gündemini belirlediğine işaret eden Baki Karaer, “Artan iş yükü istihdam politikasını bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Bu düzenlemeler sağlık çalışanlarının artan iş yükünü hafifletecek ve sağlık sektörünün geleceğine dair daha iyi adımlar atılmasına vesile olacaktır. Bunun yanında sağlık çalışanlarının birinci gündemi olan yıpranma payı konusunda somut adımlar atılmasını ve yıpranma payının sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Sendika olarak bu konuda çalışmalarımız ortadadır. Bakanlık ve TBMM nezdinde çalışmalarımızı paylaştık ve çözüm için ortak noktada buluşmayı bekliyoruz. Performans sistemi konusunda yaşanan sıkıntılar ve şikâyetleri biliyoruz. Bunlarla birlikte ek ödemelerin emekliliğe yansıması, kreş sorununun çözülmesi ve mesleki uzmanlaşma konusunda ödüllendirme gibi artılarla bu taleplerimizin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda ise ağır yaptırımların gelmesini, şiddetle mücadele konusunda ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.