Karaer, ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunu değerlendirdi

Karaer, ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunu değerlendirdi

Karaer, ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunu değerlendirdi

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in düzenlediği “Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek” sempozyumuyla Türkiye’nin sağlıktaki hedeflerine ulaşmasında öncülük ettiğini belirtti.
Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından organize edilen ve 2 gün devam eden ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunu değerlendiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, bu sempozyumla ‘Sağlıklı Toplum ve Sağlıklı Gelecek’ hedeflerine öncülük etmenin yanı sıra sağlık hizmetlerini hem halk hem de sağlıkçılar için en nitelikli koşullara ulaştırmak istediklerini söyledi. Sağlığın tıbbi bir süreç olduğu kadar sosyal bir süreç olduğuna dikkat çeken Karaer, “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bireyin sağlığını içinde yaşadığı çevrede koruyan sistemler inşa etmek kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak kendisini hissettiriyor. Bu yüzden, sağlığı sosyal dinamiklerden bağımsız düşünmüyoruz. Yaşam boyu sağlık mücadelesinin temel hedeflerine ve stratejilerine baktığımızda, ekonomik, sosyal ve siyasal tabanlı bütün politikaları doğrudan etkilediğini ya da etkilendiğini görüyoruz. Sağlık-Sen olarak sistemin ruhuna uymayan palyatif çözüm arayışlarını doğru bulmuyoruz. Artık tedavi edici değil koruyucu sağlık hizmetleri için daha fazla enerji harcamak zorundayız. 2. ve 3. basamak sağlık tesislerine erişimin istatistiki sonuçlarına göre değerlendirme yapmaktan uzaklaşmalıyız. Hem sağlık işgücü hem de sağlık giderleri açısından sürdürülebilir sağlık politikalarını önemsemeli ve artık 1. Basamak sağlık hizmetlerine erişimi özendirmeliyiz” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın aile sağlığı ve toplum sağlığı hizmetlerini halk için etkin, ulaşılabilir ve tercih edilebilir noktaya taşımanın yollarını araması gerektiğini savunan Karaer, “Aile ve toplum sağlığı hizmetlerini yürüten sağlık profesyonellerini, halkımızın sağlık bilincini biçimlendirecek sosyalizasyon ajanları olarak güçlendirmek gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
Sempozyum sonrası hazırlanacak raporun ilgili kurumlara sunulacağını ifade eden Karaer, şöyle konuştu: “Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek hedefine ulaşmak için gerekli olan halk sağlığı, halk sağlığı hizmetlerinin sunumu, kadro, istihdam ve hizmet sunumunda yaşanan sorunlar detaylı şekilde ele alındı. Sağlıklı Toplum ve Sağlıklı Gelecek sempozyumu sonrası hazırlanacak rapor ilgili tüm kurumlarla paylaşılacak”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.