Karaer; “Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

Karaer; “Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

Karaer; “Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması ve sabit üzeri ödemenin de tüm hastanelerde yapılmasını gerektiğini belirtti.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in sağlıkçıların sorunlarını Sağlık Bakanlığına ilettiğini anımsatan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a iletilen konulardan biri de yıpranma payıydı. Sağlık-Sen olarak yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsamasını istiyoruz. Sendikamızın yaptığı görüşmede Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, ‘Ben de böyle olmasını istiyorum. Bu mücadeleyi verelim, sonuçlandıralım’ demişti. Bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Ayrıca sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisini de Bakan Akdağ’a taşıdık. 4/C’liler için başlatılan kadro çalışması da en kısa sürede bitirilmeli, bunun yanı sıra vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/B’liler kadroya alınmalıdır” şeklinde konuştu.
“Bu Nasıl Adalet”
Sağlık çalışanlarının diğer bir sorununun döner sermaye adaletsizliği olduğunu vurgulayan Karaer, “Biz döner sermayeye, sabit ek ödeme ekleterek bu adaletsizliğin bir nebze önüne geçtik. Daha önce, sağlık çalışanları Milli Eğitimdeki memurun aldığı sabit ödemeyi bile alamıyordu. Sağlık hizmetleri ile başka kamu hizmetlerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini hep dile getiriyoruz. Yeni ve adaletli performans sistemi hayata geçmeli, sağlık çalışanları hak ettiğini almalıdır. Bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.