KARAGÖZ, KOYUNCUOĞLU ESNAFINI DİNLEDİ

KARAGÖZ, KOYUNCUOĞLU ESNAFINI DİNLEDİ

Koyuncuoğlu Pasaj esnafı MHP adayı Karagöz’ü misafir etti

Gerçek Gazetesi / Gülsüm TUNA

Koyuncuoğlu Pasajı esnafı pazartesi günü akşamı Ömer Koyuncuoğlu Pasajı’nda bir kahvehanede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Sökeli avukat Hüseyin Karagöz'ü misafir ederek, Temmuz sonunda Belediyece yıkımı gündemde olan pasajları konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Esnaflar, pasajın yıkılmasının gündeme gelmesiyle Söke'de dükkan kiralarının artmasından, Belediyenin Garaj yanına yapmayı plânladığı işyerleri için orada iş yapma risklerinin azlığından, kendilerine uzun süreli kira garantisi verilmeyeceği kuşkusundan, çayın rehabilitesinden sonra oluşturulacak yeni düzenlemede kendilerine yer ayrılıp, ayrılamayacağı endişesinden, dükkanlarını boşaltmamaları halinde nelerle karşılaşabilecekleri konusunda fikir danıştılar.

MHP Aydın milletvekili adayı Hüseyin Karagöz, "Burada hukuki sorunun ne olduğunu bilmiyordum, bir hukukçu olarak biraz bilgiler aldım. Mahkemenin yıkım kararı 2006 yılında alınmış. Bana göre burada hukuki işlemler bitmiş durumda. Alınan kararları incelediğimde ödenmeyen borçlarınız için Belediye yönetimi yasal ödeme takibi bile başlatabilir. Hukuki işler bittiği, zamanında karara itirazlar yapılmadığı için karara kesinleşmiş gözüyle bakılabilir. Burada Belediyece borcu olup olmadığına bakılmaksızın tüm esnafları kapsayacak bir proje başlatılması gerekir. Aldığım bilgilere göre; DSİ şu anda sadece dere yatağı ıslahı projesini hazırlamış durumda. Ancak ıslah çalışmalarının tamamlanmasından sonra Belediyenin reaklasyon projesi hazırlıklarını sürdürdürdüğü söyleniyor. Sizlerin hep birlikte hareket ederek belediye yönetimiyle bir araya gelerek ortak projeler üstünde anlaşmanız gerekir. Belediye yönetimi de sizlere sahip çıkmalı. Aradan geçen zamanda itiraz olmadığı için şu anda hukuki açıdan yapılacak bir işlem kalmamış, geç kalmışsınız. Ben size hukuk dışı yollar öneremem. Ortak projelerde bir araya gelmeniz, esnaflar olarak birlikte hareket etmeniz şart" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.