KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR

Erdem Ankara'da başka Aydın'da başka konuşuyor

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın ilindeki su ücret tarifesi ile ilgili asılsız iddialarla kafa bulandıran AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in foyası ortaya çıktı. Her fırsatta Aydın halkı en pahalı suyu kullanıyor yaygarası kopartan Mehmet Erdem'in CHP'nin su paralarının düşmesi için verdiği kanun teklifine muhalefet olduğu ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan su paralarının düşmesi için kanun teklifi verirken, teklifin AK Partili vekillerin oylarıyla reddedildiği öğrenildi. 

Çevre Kanuna ilişkin teklife red oyu kullanan tanıdık bir isim ise şaşırttı. Teklif AK Partili vekillerin oylarıyla reddedilirken, Kanun teklifini reddedenlerden biri de AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem olduğu görüldü. "Aydın halkı en pahalı suyu kullanıyor" yaygarası koparan Mehmet Erdem'in Çevre Kanuna ilişkin su paralarının düşmesi yönündeki teklife red oyu kullanması adeta şok etkisi yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın TBMM kürsüsünden duyurduğu şok gelişme üzerine gözler Aydın milletvekili Mehmet Erdem'e çevrildi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni kıyaslayan ve Aydın halkının suyu daha pahalıya kullandığını iddia eden Mehmet Erdem'in timsah göz yaşları döktüğü ortaya çıktı. Ankara'da Aydın halkının aleyhine çalşğı belgelenen Erdem'in Aydın'a gelince halka şirin görünmeye çalışması samimiyetsiz bulundu.

Bülent Tezcan'ın TBMM kürsüsünden konuya ilişkin yaptığı konuşması şöyle:

 "Çevre Kanunu'nda bir değişiklik önergesi verdik, 37'nci maddeden indirdiğimiz önerge bu. Nedir bu değişiklik önergesinin özeti? Gerekçesi ayrıntılı olarak yazıyor ama vatandaşlarımız da anlasın diye özetle, net olarak şunu ifade edeyim: Bugün bizim Çevre Kanunu'muzda, yürürlükteki Çevre Kanunu'nda şöyle bir hüküm var, diyor ki: "Bir beldede su yatırımları, kanalizasyon yatırımlarıyla ilgili bütün giderleri vatandaş ödeyecek." Bunlar nasıl ödenecek, vatandaştan nasıl tahsil edilecek? "Su faturalarına bunları ilave edeceksiniz, su faturalarıyla birlikte, 'atık su bedeli' olarak bunlar tahsil edilecek." diyor. "Bir yerde baraj yaptıysanız, bir yerde suyla ilgili bütün yatırımları yapmışsanız, bir yerde kanalizasyonla ilgili ne kadar yatırım yapmışsanız bunların tamamının bedelini vatandaş ödeyecek 'kirleten öder' ilkesi gereğince." diyor. Değerli arkadaşlar, buna bağlı yönetmelik 2012 yılının Ocak ayında yürürlüğe girdi ve ocak ayından itibaren su faturaları birden astronomik şekilde yükseldi. Şimdi, bu kanun "sosyal devlet" ilkesine açıkça aykırı, bu kanun "kamu hizmeti vatandaş için bir haktır" ilkesine açıkça aykırı. Devlet kanalizasyonunu, suyunu getirmekle yükümlüdür. Bunun parasını su faturasına yükleyemezsiniz. 10 milyon emeklinin açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede su faturalarıyla bu yatırımları vatandaşa yaptırmak vicdanla da bağdaşmaz, adaletle de bağdaşmaz, hukukla da bağdaşmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.