Karataş, korsan taşımacılığa karşı uyardı

Karataş, korsan taşımacılığa karşı uyardı

Karataş, korsan taşımacılığa karşı uyardı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, geçtiğimiz günlerde Söke Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun makamında gerçekleşen ziyarete ve bir takım konulara ilişkin basın açıklamasında bulundu.
Açıklamasında önümüzde hafta Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)"nin Söke"de çalışmalarına başlayacağını belirten Başkan Karataş, denetimlerin sıklaşacağını vurgulayarak korsan taşımacılığa karşı uyarılarda bulundu.
Geçtiğimiz gün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na gerçekleştirdikleri ziyarette Sökeli şoför esnafının sıkıntılarını ilettiğini belirtten Başkan Karataş, “Öncelikle kendisine köylerde gelen araçlarımızın haftada birgün diğer güzergahta çalışan arkadaşların ise ayda 15 gün çalıştığını ifade ederek Aydın"da aylığa bağlanan garaj çıkışlarının Söke"de mümkün olamayacağını söyledim. Şoför esnafının bu uygulama ile çok zor durumda kalacağını da kendisine önemle belirttim.” dedi.
“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU"NA
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Başkan Çerçioğlu"nun Söke"de şoför esnafı ile herhangi bir konunun Söke Şoförler Odası"nın izni olmadıkça kesinlikle söz konusu olmayacağını da belirttiğini söyleyen Karataş, “Başkan Çerçioğlu gerçekten içimizden birisi kendisiyle adeta et ile tırnak gibiyiz. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Sorunumuza karşı duyarsız kalmayıp odamızı sahiplenişi bizi gerçekten duygulandırdı ve gururlandırdı. Kendisi tüm sorunlarımıza incelikle yöneldi, hassasiyeti ve anlayışı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“UKOME ÖNÜMÜZDEKİ
HAFTA ÇALIŞMALARA
BAŞLIYOR”
Önümüzdeki haftalarda Ulaştırma Koordinasyon Merkezi(UKOME)"nin Söke"de çalışmalarına başlayacak olduğunu da açıklayan Karataş, “Önceden bazı aksaklıklar oldu. Yeni UKOME müdürü atandı ve önümüzdeki pazartesiden itibaren görevine başlayacak. UKOME göreve başladıktan sonra öncelikle olarak denetim konusunda faaliyetlerimiz olacak. Odalar olarak vergi mükellefi vatandaşlarımızın haklarını korumak ve kollamak ile yükümlüyüz. Söke"de korsan taşımacılık yapanlara karşı da gerekli çalışmalarımız olacak” dedi.
“HER ÖNÜNE GELEN TİCARİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK”
Söke Şoförler Odası olarak bundan sonra taksi durağı veya herhangi bir ticari faaliyette bulunacak kişilerden UKOME tarafından talep edilmesi gereken maddelere ilişkin bir form göndereceklerini de belirten Karataş, “Bu şahıslardan talep edilecek şeyler; geçimini sadece şoförlük yaparak sağlamakta olması, E sınıfı sürücü belgesi olması, Aydın ilinde oturuyor olması ve Şoförler Odası"na kayıtlı olmasıdır. Bazı vatandaşlarımız başka iş kollarında çalışıyor olması ve şoförlükle ilgisi ve alakası olmamasına rağmen ticari faaliyette bulunma yoluna gidiyor. Biz bu gibi kişilere sıcak baktığımızı söyleyemeyiz. Biz bu işleri mesleği sadece şoförlük olan kişiler yapsın diye düşünüyoruz” dedi.
Sözlerinin sona doğru 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz şehiriçi ulaşım konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Karataş, “Bu uygulama kanundaki düzenlemeye göre ruhsattaki "ayakta yolcu taşır" ibaresinden ötürü Söke"yi kapsamamasına rağmen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran"ın talebi ve Taşıma Kooperatifin onayıyla sağlanmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.