Karatay, arıcıları kızdırdı

Karatay, arıcıları kızdırdı

Karatay, arıcıları kızdırdı

Prof. Dr. Canan Karatay’ın “Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin” sözüne bir tepki de Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nden geldi. Birlik Başkanı Ayhan Özdemir, balın akıl sağlığına da iyi gelip yaşlanmayı da önlediğini belirterek “Öncelikle sayın Karatay hocamızın, ardından da sağlıklı kalmak isteyen herkesin bal yemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Her konuda açıklama yapan Canan Karatay’ın Uzmanlık alanını da merak ettiklerini ve fani bir kişinin her şeyi bilmesinin mümkün olmadığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Prof. Dr. Canan Karatay hocamızın bal ile ilgili talihsiz açıklamalarını hayret ve şaşkınlıkla izledik. Hiçbir bilimsel veriye dayanmayan bu açıklama bize göre talihsiz bir açıklamadır. Teessüf ile karşılıyoruz. Balın şifalı olduğu ile ilgili Hadisi Şerif dahi bulunmasına karşın Sayın Karatay, balı sanırım alkolle karıştırdı. Her ne kadar bizler açıklamasını ilerlemiş yaşına hürmeten sessiz kalsak da arıcımızın bu duruma tepkisi büyük. Hakikatten isminin önünde prof. Unvanı olan bir insanının bala zehir demesi bizleri ürpertti. İlk çağlardan bu yana bal ve arı ürünleri apiterapi olarak kullanıldığı da bir gerçek iken Canan hocam herhalde bal ile alkolü karıştırdı. Bala değil alkole sıvı zehir denir. Canan hocama tavsiyemiz lütfen bal yesin. Kendisine iyi gelecektir. İsterse biz de gönderebiliriz” dedi.

 

Duruma Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Aydın Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş da tepki gösterirken balın gelişme çağındaki çocuklarının beyin fonksiyonlarının gelişmesi başta olmak üzere yaşlılık evrelerinde de zihin sağlığına çok faydalı olduğu belirtildi.

 

Başkan Ayhan Özdemir, Karatay’dan özür de beklediklerini ifade ederek, “Hiçbir karışım yapılmadan, arının ürettiği bal şifadır. Arı ile balın faydaları ayet ve hadislerle sabittir, bal şifadır. Canan Hocam’ın Türkiye’deki yaklaşık 60 bin arıcıya özür borcu vardır” diyerek vatandaşların da artık Karatay’ın açıklamalarına itibar etmemesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.