Karatay ve Ülken; “İncir Sağlıklıdır” dedi

Karatay ve Ülken; “İncir Sağlıklıdır” dedi

Karatay ve Ülken; “İncir Sağlıklıdır” dedi

Geçtiğimiz hafta sonu Aydın’ın Nazilli ilçesinde katıldığı bir etkinliğin ardından hafta başı Prof. Dr. Canan Karatay’ın açıklaması diye “İncir Öldürür” başlığı ile basına yansıyan sözler ve buna cevap olarak “Ülken’den Karatay’a İncir Tepkisi” başlığı ile AYTO’nun yapmış olduğu açıklama gündemde önemli bir yer teşkil etmişti. Çarpıtılarak basına servis edilen bir haberle oluşan yanlış anlaşılma, her iki tarafın görüşmesiyle gerekli doğru zemine oturdu.
KARATAY: “BEN O ‘ÖLDÜRÜR’ SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİM, DOĞAL İNCİR SAĞLIKLIDIR.”
27 Mart’ta Aydın’ın Nazilli ilçesinde katıldığı bir festival esnasında yaptığı bir röportaj sonrası, haber basına “İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir” başlığı ile servis edildi. Bunun üzerine Aydın Ticaret Odası’ndan “Ülken’den Karatay’a İncir Tepkisi” başlığı ile basına yansıyan cevabın ardından kendileri ile irtibata geçen Prof. Dr. Canan Karatay, İncirle ilgili yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtılarak basına servis edildiğini vurgulayarak “Ben hayatım boyunca tek bir besin için öldürür ya da iyileştirir dememişimdir. O açıklamada kasıt incir değil birçok meyvede bulunan fruktozdur. İnsan vücudu bir okyanus gibidir, buna bir besin tek başına etki edemez. Bırakın öldürmeyi aksine doğal incirin sağlık için birçok faydası vardır, bunun için Karatay Diyeti, Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık ve Karatay Mutfağı kitaplarımda da incirle yapılan 3 tane farklı tarife yerdim” dedi.
ÜLKEN: “DEĞERLERİMİZİN SAVUNUCUSUYUZ”
Prof. Dr. Canan Karatay ile görüşmesi sonrasında, Aydın Ticaret Odası tarafından Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’nin alındığı incirin, gerek kendileri gerekse Aydın için ne kadar önemli ve öncelikli olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “Çıkan haberler karşısında Prof. Dr. Canan Karatay bizimle irtibata geçmiştir. Basına yansıyan haberlerde sözlerinin çarpıtıldığını, incirle ilgili ‘öldürür’ diye bir söz sarf etmediğini bize iletmiştir. Bu durumda konu bizim açımızdan kapanmıştır. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, beyanatımızda bahsettiğimiz ‘Her gün 2 incir her şeye iyi gelir’ ifadesindeki 2 rakamı tıpkı ‘Bir avuç fındık…’ da olduğu gibi bir tabir, hatta slogandır. Azlık, çokluk veya miktar ifadesi değildir. Aydın’ın başta inciri olmak üzere akla gelen hangi değeri ve menfaati varsa can damarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.