Kardeş iliği ile hayata tutundu

Kardeş iliği ile hayata tutundu

Kardeş iliği ile hayata tutundu

Aydın’ın Köşk ilçesinde 7 yaşında ilik yetmezliği (Fankoni aplastik animisi) hastalığına yakalanan ve uzun süredir tedavi gören Bedirhan, 2.5 yaşındaki kardeşinden yapılan ilik nakli ile sağlığına kavuşuyor.
Köşk’ün Ilıdağ Mahallesinde yaşayan Fatih-Gülçin Gökçük çiftinin 8 yıl önce dünyaya gelen çocukları Bedirhan sık sık yüksek ateşe bağlı hastanelere gidip geldi. Geçtiğimiz yıl ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde minik Bedirhan’a ilik yetmezliği teşhisi kondu. Ailenin bütün işlerini bir kenara bırakıp çocukları için koşturduğu dönemde hastanede gerekli ilaç tedavileri uygulamaya başlandı.
Tedavi sürecinde Bedirhan, ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji ve Hemotoloji bölümlerinde yattı. 2 Ay çeşitli testler yapılan Bedirhan’ın tedavisi için ilik nakli gerekli olduğu tespit edilince bu sefer Bedirhan’ın 2 yaşındaki kardeşi Yeşim devreye girdi.
KARDEŞİ DEVREYE GİRDİ
Doktorların tedai için ilik nakline karar vermesiyle Gökçük çiftinin 2 yıl önce dünyaya gelen çocukları Yeşim abisi Bedirhan için umut kapısı oldu. İlik nakli için 11 Ocak’ta Antalya Medical Park Hastanesine kaldırılan Bedirhan’ın tedavisine burada devam edildi. Bedirhan ve Yeşim için gerekli testlerin yapılmasının ardından ilik naklinin uygun olduğu tespit edildi.
İLİK YÜZDE 100 UYUM SAĞLADI
Medical Park Hastanesinde gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından minik yeşimden alınan ilik abisi Bedirhan’a nakledildi. 44 gündür Medical park Kemik İliği Merkezinde tedavi gören Bedirhan’dan sevindirici haber önceki gün geldi. Bedirhan’ın doktorları kardeşi yeşimden alınan iliğin yüzde 100 uyum sağladığı müjdesini ailesine verdi.
‘BUNDAN DAHA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞAYAMAZDIK’
Doktorlarından aldıkları güzel haber ile uzun süreden beri gülmeyen yüzlerinde tebessümler beliren Gökçük çifti, iyi haber ile dünyaların kendilerinin olduğunu belirttiler. Tek isteklerinin Bedirhan’ın sağlığına kavuşması olduğunu belirten Baba Fatih Gökçük, “Dünyada sağlıktan önemlisi yok. Uzun süredir oğlumuzun hastalığı ile uğraşıyoruz. Eğer bu hastalık zamanında teşhis edilmemiş olsaydı daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Çok şükür her şey zamanında ve uygun bir şekilde yerine getirildi. Önceki günde doktorumuzdan uzun süredir beklediğimiz sevindirici haberi de aldık. Bundan daha büyük sevinç yaşayamazdık” dedi.
ANTALYA’DA EV TUTTULAR
Tedavi sürecinin uzun olması ve ameliyattan sonra Bedirhan’ın bir süre daha doktor kontrolünde kalması gerekmesi üzerine Antalya’dan ev kiralayarak orada yaşamaya başladıklarını belirten Anne Gülçin Gökçük, “Çok zorlu bir süreci geride bıraktık. Aile etrafımızın, yakınlarımızın duaları ve doktorlarımızın çabalarıyla bugünleri gördük. Çocuğumuzun tedavisi için her şeyimizi bir kenara bırakarak Antalya’dan ev kiralayarak buraya yerleştik. Doktorumuzdan aldığımız sevindirici haber ile yaşadığımız bütün stresli gün ve geceleri unuttuk. Bugünleri bizlere yaşatan Allah’ımıza çok şükür” dedi.
44 gün hastanede yatan Bedirhan, hastanedeki işlemlerinin ardından ailesinin kiraladığı eve çıktı. Haftanın belirli günlerinde yine hastaneye gidip gelmeye devam edecek olan Bedirhan’ın bir süre daha doktor gözetiminde tedavi göreceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.