Kaya; “Narenciye üreticisi ağaçları sökmeye hazırlanıyor”

Kaya; “Narenciye üreticisi ağaçları sökmeye hazırlanıyor”

Kaya; “Narenciye üreticisi ağaçları sökmeye hazırlanıyor”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanı İsmail Kaya, yaşanan kriz, ürün fazlalığı ve piyasadaki düşük fiyatlar nedeniyle narenciye üreticisinin sorun yaşadığını belirtti.
Aydın il genelinde 33 bin 647 dekar alanda portakal, 19 bin 453 dekar alanda da mandalina üretiminin yapıldığını belirten İsmail Kaya, toplamda 55 bin 779 ton portakal ve 29 bin 140 ton mandalina üretiminin gerçekleştiğini söyledi. Özellikle Kuyucak, Sultanhisar, Koçarlı ve Söke hattında önemli ölçüde narenciye üretiminin yapıldığını ve geçen yıla nazaran yüzde 15-20 oranın da üretim fazlalığının olduğunu ifade eden Kaya, “Bu yıl portakal, mandalina yüzde 15-20’ye varan oranlarda bir artış olmasına rağmen yaşanan kriz nedeniyle portakal yerinde 33 kuruş ve mandalina ise 40 kuruşa kadar düşüyor. İl genelinde 33 bin 647 dekar portakal, 19 bin 453 dekar alanda da mandalina üretiminin yapıldığını belirten Kaya, toplamda 55 bin 779 ton portakal ve 29 bin 140 ton da mandalina üretiminin gerçekleşti. Üreticinin elinde ürün fazlası var. Pazar sorunu yaşanmaktadır” dedi.
Rusya sezon başından beri hali açamadığı ve dolayısıyla komşu ülkelerde de savaş durumu nedeniyle risk taşıdığından kapalı ve pazarlamada sorunların yaşandığını belirten Kaya, narenciye üreticilerle diyalog içerinde olduğunu ve sadece iç pazarlarda hareketlilik yaşandığını kaydetti. Kaya, tüccar fazla mal alamadığından mahsulün büyük çoğunun depolarda beklediğini ve mağdur olan narenciye üreticisinin narenciye ağaçlarını sökmeye hazırlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.