Kaymakam Ateşoğlu, “Turizmden aldığımız paya bakmak lazım”

Kaymakam Ateşoğlu, “Turizmden aldığımız paya bakmak lazım”

15-22 nisan Turizm Haftası nedeniyle Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bir program hazırlandı.

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
15-22 nisan Turizm Haftası nedeniyle Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bir program hazırlandı.
Dün saat 11.00 sıraları Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken Söke Ticaret Borsası Onursal Başkanı Ekrem Karakaş, bazı daire müdürleri, öğrenci velileri ve davetlilerin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.
Okul Müdürü fiükrü Özçelik program açılışında ülkemiz için turizmin ve personel eğitiminin önemini belirterek, "20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren turizm dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerden biri haline gelmiştir.  Türkiye'nin aktif turizmi özellikle 1980'lerden itibaren önemli bir gelişme göstermeye başlamış ve ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayan gelir kaynaklarından biri durumuna gelmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2007 yılında ülkemize gelen turist sayısı 21.5 milyon kişi ve turizm gelirleri de 18.5 milyar dolara ulaşmıştır. Bu rakamların önümüzdeki sezon daha da artacağı öngörülmüştür. Ülkemiz genç ve dinamik insan gücü yapısıyla bu potansiyele sahiptir" dedi.
Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise konuşmasında özetle; "turizm haftasının kutlanması demek benim için bahar geliyor, yeni sezon başlıyor demek. Turizm üzerine söylenecek çok söz var. Dünya turizminin durumu, Türkiye'nin bundan aldığı paya ve Söke'nin Türkiye'nin aldığı paydan payına düşene bakmak lazım. Kuşkusuz Kuşadası ve Didim'e yakınlığımız nedeniyle belirli bir pay alıyoruz ama bunu Söke olarak, ülke olarak çok daha yukarılara taşımamız gerekir. Turizmde kriter bir ülkenin nüfusu kadar turist çekebilmesidir. 700 bin nüfuslu Güney Kıbrıs'a 40 milyon turist geliyorsa bunu Türkiye olarak değerlendirip, turizm çalışmalarına ona göre yön vermeliyiz. Turizmde ülke ve yöre tanıtımı kadar yetişmiş elema da önemlidir. Bu nedenle Söke Turizm meslek Lisesi'nin kazandırılmasında katkıları bulunan sayın Suat Orhon'a ve Söke Ticaret Borsası'na bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyor, yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Programda daha sonra yemek hazırlanmasında ve turizm sloganı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verilirken,öğrenciler haftanın önemini anlatan şiirler okudu konuşmalar yaptı. Okul zeybek ekibi Aydın yöresi oyunlar sergilerken,  tüm konuklara öğrenciler tarafından hazırlanmış lokma, saç böreği, soğuk mezeler, tatlılar ve ana yemek ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.