Kaymakam Demirhan, “Centilmenliği bozmaya müsaade etmeyeceğiz”

Kaymakam Demirhan, “Centilmenliği bozmaya müsaade etmeyeceğiz”

Kaymakam Demirhan, “Centilmenliği bozmaya müsaade etmeyeceğiz”

Gerçek Gazetesi
İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. 5194 sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun  ve bu kanunun yönetmelikleri çerçevesinde yapılan toplantı İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan’ın Başkanlığı’nda gerçekleşirken, toplantıya kurulda yer alan İlçe Jandarma Komutan Vekili Çağın Barış Türüdü, İlçe emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Belediye Meclis Üyesi Rahmi Akmazlar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Turan Günen, İlçe Sağlık Grup Başkanı Ersev Kuyucu, Sökespor Kulüp Başkanı Musa Manav, Söke Gençlikspor Kulüp Başkanı Ahmet Cumhur Sakız, İHA Söke Temsilcisi basın mensubu Levent Tuncer’in katıldığı toplantıda ilçe spor müsabakalarında uygulanacak güvenlik kararları alındı.
Alınan kararlarda güvenlik güçleri ve sağlık grup başkalığı tarafından alınması gereken önlemler yer aldı. Spor müsabakalarında şiddet olaylarının önlenmesi için her türlü silah, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, kesici, delici maddeler ile tehlike yaratabilecek diğer cisimler ile kötü söz ve ideolojik görüş içeren afiş ve pankartların spor tesislerine alınmamasına karar verildi. Spor sahaları ve salonlarına seyircilerin görebileceği yerlere uyarıcı pankart ve broşürlerin asılması kararlaştırılırken; yerel basın organlarında sporda kardeşlik ve barışı içeren uyarıcı yayınların yapılmasına karar verildi. Sporun barış ve kardeşliği arttıran aktiviteler olduğuna dikkat çeken Söke İlçe kaymakamı İsmail Demirhan, spor sahalarında görülen küfür ve kötü tezahüratların olmaması gerektiğine dikkat çekti. İlçe Emniyetinin özellikle futbol müsabakalarında gerekli önlemleri alacağını ve bu türlü davranışlara kesinlikle izin vermeyeceğini dile getiren Kaymakam İsmail Demirhan; “bu türlü istenmeyen davranışlarda bulunanlara kesinlikle cezai işlem uygulanacak. Karşılaşmalara seyirci olarak gelenlerin alkollü olmalarına veya stadyum içinde alkol tüketmelerine kesinlikle izin verilmeyecek” dedi.
İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararlarda misafir takımların güvenliği konusunda da özenle durulurken; spor kulüplerinin seyircilerini kontrol etmeleri konusunda hassas davranmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.