KDV'YE VE TRAFİK CEZALARINA dikkat !..

KDV'YE VE TRAFİK CEZALARINA dikkat !..

KDV'YE VE TRAFİK CEZALARINA dikkat !..

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi
2008'in başlamasıyla birlikte bazı tüketim maddelerinde ve hizmet alımlarında Katma Değer Vergisi (KDV)miktarları 10 puan düşürülürken, trafik cezaları ise arttırıldı.
1 Ocak 2008'den itibaren soda, kolalı ve meyveli gazozlarda, kır kahvesi, çay bahçesi, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek sunan yerlerde, lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde, otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri yerlerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Vatandaşların bu tür ürünleri ve hizmetleri satın alırlarken KDV oranlarına dikkat etmeleri ve bu tür hizmetleri verenlerin de KDV indirimini fiyatlarına yansıtmaları istendi.
TRAFİK CEZALARI ARTTI
Bazı ürünlerin KDV oranlarında vergi oranları azaltılırken, trafik cezalarında da artışlar oldu.1 Ocak 2008 tarihinden itibaren araç kullanırken cep telefonu ile konuşanlar ve emniyet kemeri takmayanlar 56 YTL para cezasına çarptırılacak. Kırmızı ışıkta geçen sürücüler 116
YTL, hız limitini aşanlar; 236 YTL, Ehliyetsiz araç kullananlar 238 ytl trafik cezası ödemek zorunda kalacaklar. Alkollü araç kullananlar ise 480 YTL ödeyecekler. Tüm sürücülerimizi uyarıyor, cezasız ve kazasız mutlu yıllar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.