KEMAL SAYIN: SÖKESPOR'DA HEDEFİMİZ 3. LİG

KEMAL SAYIN: SÖKESPOR'DA HEDEFİMİZ 3. LİG

KEMAL SAYIN; BAŞKAN TOYRAN BAŞKA EKİP ÇIKARMAZ İSE SÖKESPOR YÖNETİMİNE TALİBİZ

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Sökespor Kulüp Başkanı Kemal Sayın dün saat 15:00'de Sökespor Tahsin Demirtel tesislerinde basın açıklaması yaparak, Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın kulübü emanet etmeyi uygun görmesi halinde tekrar Sökespor yönetimine talip olacaklarını söyledi.
Kemal Sayın, Başkan Toyran'a kulüp hesaplarının yanlış iletildiğini belirterek, "Biz yönetime geldiğimizde kulübün bir çok piyasa borcu vardı ve ayrıca SSK ve vergi borçları taksitlendirilmiş ancak taksitleri ödenmemişti. Otopark gelirleri, reklamlardan 35 bin lira ve ayrıca Başkan yardımcısı Ahmet Karakaş'ın 38 bin lira topladığı bağışlar var.” dedi. 
“BAŞKAN İSPATLASIN ÖZÜR DİLEYEYİM”
Başkan Toyran’ın 330 bin lira parayı kulübe verdiğini ispatlası halinde özür dileyeceğini söyleyen Sayın, “İspatlasın kendisinden özür de dilerim. Tesislere ayrı, stada ayrı masraflar yaptık. Ben canı gönülden Sökespor'a hiç geri almamak üzere 50 bin lira harcarım ama otopark gelirleri dışında Söke Belediyesi ve Başkanımız da bir bütçe yapmalı. BAL'da şampiyonluğa oynayabilmek için 1 milyon lira civarında bir bütçe olması şart.  Başkan ‘bir futbolcunun giderlerini Belediye olarak üstleniyoruz’ diyor. Ben iki futbolcunun SSK ve stopaj giderlerini inşaat şirketimde gösterip, ödüyorum. Metin Yavuz'dan 10 bin lira bağış sözü almıştık. Bu sözün karşılığında takıma bir takım forma aldı, hastalanan futbolcularımızın tedavisini ortağı olduğu hastanede yapılmasını sağladı, ayrıca bu ayın sonundan başlamak üzere dört aylık 500'er liralık 4 çek verdi. Bu paranın bağış olarak gösterilmediğini ve akıbetini sormuş. Gelmeyen parayı nasıl gösterelim ki.” dedi.
“BAŞKANI ÖNCEDEN TANIMIYORUM”
Başkan Toyran’ın “Sökespor sahipsiz değildir” dediğini belirten Kemal Sayın, “Ben yıllarca Sökespor yönetiminde görev yaptım ama kendisini hiç görmedim. ‘4 yıl daha burdayız’ diyor. Biz hep burdaydık yarın da burada olacağız. Göreceksiniz! Belediye başkanlığı görevi bittiği anda Başkan Toyran çin Sökespor’da bitecektir. Biz Sökespor olarak BAL'da da şampiyonluk istiyoruz, Başkan Toyran'ın başka hesapları varsa, takımı emanet edebileceği güvendiği bir ekip varsa biz kulübü resmen teslim etmeye hazırız. Ancak kulübün sırtından geçinmeyi düşünen çakallara da Sökespor'u yedirmeyiz.
METİN SAKALAR’A AĞIR ELEŞTİRİ
Söke Belediye Meclis Üyesi Metin Sakalar’ı da eleştiren Sayın, “Gelelim Metin Sakalar'a! Son kongrede onu listeye ben aldım, döndü Arıcı'nın istifasına yol açtı. Sakalar her sabah uyandığında kendisini hep farklı konumda görüyor herhalde. Metin Sakalar'ın kulübe 1000 lira reklam katkısı oldu. Bunun da 600'ü yaptırdığımız beğenmediği birinci tabelaya ve ikinci tabelaya gitti. Kulübün kasasına giren 400 lira. 
AYDIN BŞB’DEN TEMSİLCİ İSTENMEMİŞ
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'yi yönetim listesine yazdığını söyleyen Sayın, “Bu arkadaşımızın ismi çizildi. İbrahim Muslu da, Coşkun İltüzer de ‘istenmiyor’ dediler. Yönetim listesinden bu ismi kim çizdi bilemem... Ancak, sayın Başkan kulübü yine bize emanet etmeyi uygun görürse oluşturacağım listede bu arkadaşımız mutlaka yer alacaktır. 
“SİLİK YAKIŞTIRMASI HOŞ OLMADI”
Başkan Toyran için kullandığı silik kelimesinin ağır kaçtığını söyleyen Sayın, “Bu söz biraz ağır kaçtı. Keşke silik yerine başka birşey demiş olsaymışım. Silik yakıştırması hoş olmadı. Bu sözden dolayı kendisinden özür dilerim.” dedi.
“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”
“Biz devam edecek olursak, BAL'da şampiyonluktan başka birşey düşünmüyoruz.” diyen Sayın, “Anlaştığımız futbolcular ve teknik direktörle çalışmalara başlayacağız. Ben bu sürecin Sökespor yararına olduğuna inanıyorum. Başkan da takıma ne kadar kaynak aktarabileceğini açıklamalı. Mesela yeni sezon 12 deplasman maçına gidecek bu takım. Bunlar nasıl karşılanacak. Bir bütçe şimdiden hazırlanmalı" dedi.
Sökespor Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın İkizek özetle, "Başkan Kemal Sayın göreve gelirken takımı BAL'a çıkarmaya söz verdi. Sözümüzü tuttuk ve çıkardık. Başkan Toyran’a buradan çağrıda bulunmak istiyorum! Sökespor’da küslük olmaz. Ben dönemin Başkanı Mehmet Semerci ile hergün kavga ediyordum ama iki gün sonra sökespor için herşeyi unutuluyorduk." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.