Kendi işini kuracakların mülakatları tamamlandı

Kendi işini kuracakların mülakatları tamamlandı

Kendi işini kuracakların mülakatları tamamlandı

Gerçek Gazetesi
Aydın İş Kurumu Müdürlüğü"nün Aydın Efeler İlçesinde 175 kişi ve Söke"de 50 kişiye verilmek üzere açmış olduğu Temel Seviye Girişimcilik İhalesi kapsamında mülakatlar yapıldı.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim Salonu"nda Aydın İş Kurumu yetkilileri, KOSGEB Aydın Hizmet Müdürü ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkililerinden oluşan komisyon tarafından Efeler İlçesinde 01-10 Temmuz 2014 tarihinde ve 14-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacak eğitimler kursiyer adayları ile mülakat yapıldı.
Mülakatlardan önce KOSGEB Aydın Hizmet Müdürü kursiyer aday adaylarına eğitimler sonucu verecekleri desteklerden bahsetti. Buna göre eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazanan girişimci adayları hazırlayacakları projenin onayı sonucunda 30.000 TL"ye kadar hibe ve 70.000 TL"ye kadar sıfır faizli geri ödemeli destekten faydalanacaklar.
Kendi işini kurmak isteyenlere çeşitli desteklerin verildiğin ve proje üreten herkesin bir şekilde desteği hakkettiğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Girişimcilik eğitimini tamamlayarak "Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Belgesi" alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanacak. Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 30 bin TL"ye kadar geri ödemesiz hibe, 70 bin TL"ye kadar da geri ödemeli sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek” dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.