Kibar 4 saat süren operasyonla hayata yeniden merhaba dedi

Kibar 4 saat süren operasyonla hayata yeniden merhaba dedi

Ölüme terk edilen Kibar 4 saat süren operasyonla hayata yeniden merhaba dedi

Aydın’da ilginç bir kanser hastalığına yakalanan Kibar isimli köpek, veterinerlerin 4 saatlik operasyonu sonucu ameliyatla sağlığına kavuşturuldu. Sahibi tarafından iğne ile uyutulması için kendilerine getirilen köpeğin masum bakışlarına dayanamadıklarını belirten Veteriner Hekim Cemil Şahin, “Çok riskli bir operasyonu gerçekleştirdik. Operasyon sonucu Kibar ismini verdiğimiz köpek hayata yeniden ‘merhaba’ dediği için çok mutluyum” dedim.
“ÇOK SEVECENDİ UYUTMAYA KIYAMADIK”
Veteriner hekim olarak hayvanlara karşı da çok hassas davrandıklarını belirten Veteriner Hekim Cemil Şahin, “Aslında biz hastalarımız dediğimiz hayvanlarla da anlaşabiliyoruz. Konuşamasalar da lisanı halleri ile bize her şeyi anlatmaya çalışıyorlar. Kibar adını verdiğimiz bu köpek de yaşlı ve hasta idi. Sahibi ‘Tümörü de var uyutun bunu’ diyerek bize getirdi. Öyle sevecen öyle hayat dolu bir hayat doluydu ki 14 yaşında olmasına rağmen, onu uyutmayı değil yaşaması için sonuna kadar mücadele etmeyi tercih ettik . Çok ağrıları olduğu için tümöründen kaynaklı, hemen operasyona alındı. Tam 4 saat emek verildi operasyonunda ben, eşim Tuba Şahin, arkadaşımız Kevser Tataroğlu ve bütün klinik ekibi olarak zorlu ama sonu mutlu biten bir operasyon gerçekleştirdik. Operasyonun ardından Kibar kısa sürede ayağa kalktı ve şu anda yeniden hayata tutundu. Gerçekten umutların bittiği yerde bir canlıyı yeniden hayata bağlamak bizleri çok mutlu etti. Şimdi Kibar’a mutlu bir yuva arıyoruz” diye konuştu.
Birkaç gün öncesine kadar acıları ve içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle hareket bile edemeyen Kibar adlı köpek artık herkese sevgi gösterisinde bulunuyor. Günlerce idrarını dahi yapamayan Kibar, yeniden yeni sahibi ile ava gideceği günleri bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.