Kibele Kadın Girişimcilik Okulu

Kibele Kadın Girişimcilik Okulu

“Kuşadası Kibele Kadın Girişimcilik Okulu Projesi” başlıyor


Gerçek Gazetesi
Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Yerel Gündem 21 tarafından, Birleşmiş Milletler Binyıl kalkınma hedefleri TOBB-UNDP fonu çerçevesinde gerçekleştirilen “ Kuşadası Kibele Kadın Girişimcilik Okulu Projesi “ başlıyor. Proje ile yerelde kadınların istihdamına ve iş kurmalarına katkı sağlayabilmek amacıyla eğitim almak isteyen 17-47 yaş grupları arasında İŞ FİKRİ olan 30 Kuşadalı kadına girişimcilik, iş kurma-işe başlama, pazara giriş stratejileri, satış-pazarlama-insan kaynakları-müşteri ilişkileri, kişisel gelişim ve yatırımcı gelişimi konularında 95 saat eğitim verilecek.
Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Soroptimist (İş ve Meslek Kadınları) Klübünün katkılarıyla yürütülecek proje ile Binyıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde; toplumsal cinsiyetler arası fırsat eşitliğinin sağlanması çeşitli alanlarda iş gücüne katılımı, kentlerde yoksulluğun azaltılması ve yaşam kalitesinin arttırılması amaçları doğrultusunda Kuşadası İlçesinde, nitelikli ve sürdürebilir meslek sahibi olmak isteyen kadınların; özellikle kadınların işgücüne katılımını destekleyici olarak ihtiyaç duyulan, çalışma yaşamına ilişkin temel kurallar, yaratıcılık, özgüven geliştirme, ortak çalışmalara katılma ve yapabilir kılma vb. gibi konularda eğitim vermek ve yetişen işgücünün yerel işgücü piyasa koşulları içinde iş kurma ve istihdam edilmelerini sağlaması amaçlanıyor.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, projenin büyük önem taşıdığını belirterek, “Kadınların yetenek ve ilgilerine göre iş ekibi olmalarını sağlayacak bilgi ve donanımları edinmeleri konusunda eğitim vermek, sosyal ve ekonomik durumlarını güçlendirmek ve girişimci ve iletişim ruhunu geliştirmek, iş kurma ve pazarlama konularında bilgilendirmek ve desteklemek, ekonomik bağımsızlığını kazanmasını sağlamak, iş kurabilmeleri için gerekli bilgileri vermektir. Hedef kitlenin eğitim sürecinden sonra istihdam edilmelerine yönelik ortamlar sağlanması, yerel ve ulusal ölçekte projeye destek veren proje ortakları Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ile diğer iş ve meslek dernekleri olan Kagider, Kuşadası Soroptomist Derneği, tarafından sağlanacak” dedi.
P roje kapsamında Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda, eğitimlerini tamamlayan fayda sahiplerine çeşitli işyerlerinde staj yapma olanağı sağlanacağınıve Girişimcilik- İstihdam Seminerleri verileceğini kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Üyelerinin deneyimleri kursiyerlere aktarılacak. Kadın Girişimcilik Konusunda eğitim almak isteyen kadınlarımız, Kuşadası Belediyesi Yerel Gündem 21 Evi 618 10 40 veya
Kuşadası Ticaret Odası"nın 6125763 numaralı telefonuna başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru için ekteki formu doldurup müracaat edebilirsiniz. Başvuru sayısı maksimum 30 kişiyle sınırlı olacaktır” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.