KILIÇDAROĞLU ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAYACAKLARINI SÖYLEDİ

KILIÇDAROĞLU ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAYACAKLARINI SÖYLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde asgari ücret üstünden vergi alınmayacağını söyledi.

Kuşadası Belediyesi evsahipliğinde gerçekleşen Kadın Çalıştayı'na katılan Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümetini asgari ücretin altında kalan asgari ücret üzerinden eleştirdi.
Asgari ücretin açlık sınırı seviyesinde olması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Vergi alınan ve net ele geçen asgari ücret 2 Bin 825 TL. Açlık sınırı 3 Bin 49 TL. Asgari ücret açlık sınırının altında. Buradan hükümete açık ve net çağrı yapıyorum. Bütün kadınlar adına, bütün anneler adına, buradan hükümete açık ve net çağrı yapıyorum. Çok büyük bir rakam da değil, asgari ücreti süratle hiç değilse açlık sınırı seviyesine getirin. Bari kendinizi bir ayıptan kurtarın. Yani 2 bin 825 liradan 3 bin 49 liraya çıkarınız. Söylediğim öyle büyük bir rakam da değil. Açlık sınırı seviyesine bari çıkart. Bir ayıptan kendini kurtar" dedi.

Partililere bu konuda görev veren Kılıçdaroğlu, "Her yerde şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz. İktidar olduğumuzda asgari ücret üzerinden asla ve asla vergi almayacağız. Kaldıracağız vergiyi. Unutmayın, hafızanızın bir yerinde olacak. Adı zaten asgari ücret. Nesini vergiliyorsun bunun. " dedi."

5'li çete olarak bilinen AK Parti destekli müteahhitleri hedef alan Kılıçdaroğlu, "Elin oğluna dünyanın parasını verdin. Vergiliyeceksen 5’li çete orada, Dolarlar orada, paralar orada, imkanlar orada. Vergileyeceksen, adaleti yerine getireceksen vergile onları" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.