ŞEREF PINARBAŞI

ŞEREF PINARBAŞI

KILIÇDAROĞLU’NA AÇIK MEKTUP-1

Değerli Genel Başkanım;

Partinin başına geldiğiniz günden bu yana olumlu adımlarla emin bir şekilde bu güne getirdiğinizi görüyor ve takdir ediyorum.
Gerek 2015 seçim öncesi, gerekse seçimden sonraki çalışma ve omurgalı duruşunuzu da izliyor ve umutlarımız gerçeğe dönüşerek yeni umutlar açıyor, olduğunu düşünüyorum.
Ön seçimle Türkiye’nin demokrasi anlayışına yeni bir heyecan kattığınız gibi sorunların çözümü için ekonomik projelerinizle Türkiye’deki irili ufaklı tüm parti ve gruplara her biri devlet projesi olacak denli örnek oldunuz.
Getirdiğiniz ekonomik çözümlerse, kültürel olarak da eğitim, sağlık ve diğer sosyal problemler sistemlerin içeriğine dokunacak projeler sundunuz.   
Kısaca belirtmek gerekirse ekonomik, kültürel ve politik sistem ve anlayışlara birer çağdaş anlamlı, yaşamı kolaylaştırıcı, toplumsal ve adaletli, kalıcı devlet projeleri oluşturup sundunuz.
Görüldü ki bütün partiler sizin projelerden birer parça alarak “biz de yapacağız” diye reklamlara çıktılar ve de bu parça projelerle de bir hayli oy topladılar.
Bu gün geldiğimiz noktada, sizin oylarınız yerinde sayarken, sizin parçalarla gizemcilik ve hamaset söylemleri katarak sizin oylarınızdan dahi yürütebildiler.
Buraya kadar kendileri (partileri) açısından iyi ama Türkiye hakkında iyimi, kötümü hiçbir fikirlerinin olmadığını görüyoruz. Zira AKP başta olmak üzere MHP ve HDP’de hep sizin yani CHP ‘nin hükümette olmanızı istiyorlar. İstiyorlar ama özellikle MHP ve HDP kendi dışında, AKP-CHP şeklinde yada AKP-CHP-HDP şeklinde önerileri var. Akıllarınca kendileri yalnız kalarak ana muhalefet olmak istiyorlar. Ama CHP-MHP ve HDP hükümetini birbirini iter görünerek kurmak istemiyorlar.
Kısaca sizi AKP ‘nin belirsiz zihniyeti içine iterek kendileri ırk ve din hamaseti ile oy toplamaya devam etmeyi planlıyorlar. 
Çünkü CHP ‘nin dışındaki tüm partiler ülke sorunlarını çözecek tek bir projeleri yok ve sizden alıntı yaparak reklama çıkardıkları söylemlerini de uygulamada asla becerecek bir bilinçleri de, kadroları da yoktur. Ancak CHP ‘yi de yok etmeden bu söylemlerle oy alamayacaklarını gayet iyi biliyorlar. 
Türkiye ve Türkiye insanını kurtarmaksa biz bu filmi çok gördük. 1960’da DP’nin, 1971’de AP’nin ve yine sağın ANAP-MHP’nin 1999’da söndürdüğü Türkiye‘nin kurtarıcısı CHP oldu.
Şimdi ise AKP ‘nin getirdiği noktada içte ve dışta bütün alanlarda batağa saplanmış bir Türkiye ‘yi sizinle kurtaracaklarını söylüyorlar. Zira ceplerine dolduracakları para, mal ve itibar kalmamıştır.
Değerli genel başkanım sizin Başbakanlığınız da bir hükümete geliyorlar da hükümet oluşuyorsa tamam; değilse, Türkiye‘yi bu kez CHP‘nin dışında kurtarsınlaSayın Genel başkanım, partimiz CHP sizin genel başkanlığınızda 65 yıldır gerçekleştiremediği anlamlı kurumsallaşma sürecine başlamış, 2015 seçimi ile de diğer siyasi partilerin ezberini bozmuştur. Partimizin anlamlı kurumsallaşma sürecini sizin Genel Başkanlığınızda tamamlayarak, genç bir kadroya CHP’yi emanet edeceğinizi biliyor ve temenni ediyorum. 
Saygılarımı sunuyorum.     

Önceki ve Sonraki Yazılar