Kılınç; “Söke Ovası’nda sulama sorunu olmayacak!”

Kılınç; “Söke Ovası’nda sulama sorunu olmayacak!”

Kılınç; “Söke Ovası’nda sulama sorunu olmayacak!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
AK Parti Söke İlçe Teşkilatı"nın düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Söke Ovası"nda sulama sorununun yaşanmaması adına DSİ"nin gerekli tedbirleri aldığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
Su Sorunu"na ilişkin konuşan Kılınç, geçtiğimiz hafta içerisinde Didim"deki sulama konusu ile alakalı ciddi bir sıkıntının kendisine iletildiğine değinerek, “Bize, "Sökeliler suyun hepsini kullanıyor, bize su kalmıyor" denildi. Şimdi Sökelilere sorduğumuzda ise, "Koçarlı ve Yenipazar tarafından bize su gelmiyor, Aydın Ovası sulanıyor” deniliyor. Çine Barajı"nda saniyede 16 metreküp su bırakılıyor. Yetkililerden aldığım bilgiler doğrultusunda Çine Barajı"ndan bir yer altı kanalı ilavesi yapılıyor. Bu kanal çalışması son rötuşlardan sonra kısa sürede tamamlanacak. Çine Barajı"ndan verilen su miktarı arttırılarak, Sulama Birlikleri"nin talep ettiği su aynen verilecek” dedi.
“SÖKELİ ÇİFTÇİLERİMİZ RAHAT OLSUN”
1 aylık süreç içerisinde Devlet Su İşleri(DSİ)"nin bütün imkanları sonuna kadar kullanacağını da sözlerine ekleyen Milletvekili Kılınç, “Söke Ovası"nda sulamada bir sorun olmasını beklemiyoruz. Barajlarımızda talep edilen suyu karşılayacak yeterli miktarda su var. Sökeli çiftçilerimiz bu konuda rahat olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.