KİRLİ CD’NİN MALİYETİ

Adamlar bir taşla birkaç kuş  birden vurdular…

Kuş oldunuz mu, vurulma riskiniz gündemin birinci maddesine gelir oturur…

Bir “kirli” kaset sürüldü  piyasaya…

Süren kim?..

Deniz Baykal’a göre, AKP.

Devlet Bahçeli’ye göre, dış güçler…

Kirli CD; Deniz Baykal’ı deliğe değil ama, şimdilik bir yerlere süpürdü.

Süpüren kim?..

Tertibin mimarları…

Deniz Baykal’a göre, AKP.

Devlet Bahçeli’ye göre, dış güçler…

Peki… Gündemi boylu boyunca kaplayan bu süpürme operasyonu hangi “kirli çıkınların” üzerini örttü?.. Ve kimin ya da kimlerin eli ile tezgaha sürüldü?..

Gelin ilk önce bu keşmekeşin içinde üzerleri örtülen gelişmelere ve gizliden gizliye doldurulan bohçalara bir göz atalım:

İşte atılan bir taşla vurulan ikinci, üçüncü, dördüncü kuşlar şunlardır:

AKP, [bu süreç içinde] İsrail’e büyük bir “jest” yaptı… Türkiye’nin desteğiyle İsrail,  Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’ye üye yapıldı. 

Aman dikkat: AKP hükümetinin, İsrail’e yönelik OECD jesti, Filistinlilerin mutlaka “veto edin” talebini içeren mektubuna rağmen gerçekleştirildi!

AKP hükümeti, İsrail’e  [Filistin’e rağmen] böyle bir “kıyak” yapıyor… Ama Türk milletinin gözünü boyamak için “one minute” oyunculuğunu tezgâhlıyor… 

Bu süreçte bir başka gerçek gündemin üzeri daha şal ile örtülmüş bulunmaktadır:

Üzeri örtülen bu gerçek, her gün biraz daha yoksulluğun içine gömülen Türkiye halkının nasıl hortumlandığı ile ilgilidir.

Devlet’in açıkladığı  resmi verilere göre, 2009 yılı Kurumlar Vergisi rekortmenleri, içinde bankacılar, tefeciler ve milletin madenlerini haraç mezat kapatanlar çoğunluktadır…

İlk 100’ün içinde 27 banka bulunmaktadır.

Bir zamanlar iflası  açıklanan Marbank, bu sıralamada 75. sıraya tırmanabilmiştir…

AKP hükümeti, Türkiye’yi bir rant cenneti haline getirmiş, yabancı çıkarların alelade bir pazarı haline dönüştürmüş ve ülkenin tüm milli servetini bu çıkar odaklarının torbasına doldurmuştur.

Sözünü ettiğimiz 100 vergi rekortmeninin içinde milletin değerli maden kaynaklarına, altınına, demirine, bakırına, mermerine haraç mezat sahiplenen yabancı firmalar yer almaktadır.

Örnek mi istiyorsunuz?.. Buyurun okuyun:

Çayeli Bakır işletmeleri, 2004 yılında Kanadalı Inmet Mining Corporation’a sadece 49 milyon dolar karşılığında satılmıştı…

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Sabri Altınoluk, ihracatla elde edilen toplam gelirin [BİR YILDA] 1 milyar 586 milyon dolara ulaştığına dikkat çekiyor.

Tesisin satın alınma bedeli 49 milyon Dolar.

Ama söz konusu tesisin sadece bir yıllık geliri, 1 milyar 586 milyon dolar!..

Bilmem anlatabiliyor muyuz?..

Bir kirli kasetin Türk halkına [ŞİMDİLİK] kaça patladığını ve neye mal olduğunu an/lat/tıra/bili/yor muyuz?.

Efendim?..

Önceki ve Sonraki Yazılar