KIŞ TURLARI BAŞLADI

KIŞ TURLARI BAŞLADI

KUŞADASI’NDAN SİSAM'A KIŞ TURLARI BAŞLADI


Gerçek Gazetesi
Kuşadası ile Sisam adası arasında kardeş şehir ilişkileri ile başlayan ve dostluk festivali ile en üst düzeye ulaşan ilişkiler turizm alanında da etkisini göstermeye başladı.
Ege Denizi"nin iki kıyısındaki turizmciler kış durgunluğunu aşmak amacıyla bir araya geldi. Kuşadası ile Yunanistan'ın Sisam Adası arasında kış sezonunda da karşılıklı turlar düzenlenmesi amacıyla Sisam Valiliği"nin desteğiyle bir Türk tur şirketi tarafından düzenlenmeye başlanan feribot seferleri devam ediyor.
Feribotla yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Sisam ile Kuşadası arasında karşılıklı paket turun ilki geçen hafta sonu yapılmıştı. Meander Travel firması tarafından düzenlenen tur kapsamında Kuşadası'ndan Sisam'a giden ilk kafile, Sisam Valisi Emanuel Karlas ile Sisam Turizm Müdürü Maria Vergi tarafından defne ve zeytin dallarıyla karşılanmıştı. Sisam Valisi Karlas ve Turizm Müdürü Vergi, toplam 75 kişiden oluşan kafileye yakın ilgi gösterdi. Bir gece konaklamalı gerçekleşen tura katılanlar Sisam adasında dört yıldızlı bir otelde konakladı ve Yunan tavernasında müzik eşliğinde eğlendi. Liman vergileri dahil 95 Euro ödenirken, turları düzenleyen firma aynı kapsamda Sisam adasından da Kuşadası"na karşılıklı turlarla turist getirmeyi hedefliyor.
Turları düzenleyen Kuşadası"ndaki Meander Travel Firması Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gür, Kuşadası ve Sisam arasında kış sezonu boyunca düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladıkları seferlerin birincisinin son derece olumlu geçtiğini söyledi. Turları karşılıklı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Gür, “ Bu çalışmamız Sisam Valisi"nin önerisi üzerine gündeme geldi. Sayın Vali ve Turizm Müdürünün Kuşadası'ndan gelenlere gösterdiği sıcak ilgi ve ev sahipliği iki ülke insanının ilişkilerinin düzeyini gösteriyor. İki komşu halk olarak birbirimizle alışverişlerimiz, turizm alanındaki iş birliklerimiz bizi daha da ileriye götürecektir'' dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.