Kısa Efe'den üzücü haber geldi

Kısa Efe'den üzücü haber geldi

Kısa Efe'den üzücü haber geldi

Dünyanın en kısa boylu efesi olduğunu iddia eden ve 14 gündür kayıp olarak aranan 108 santimetre boyundaki Halil Erbaş, Büyük Menderes Nehri'nde ölü olarak bulundu. 

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan ve etkinliklerde halk oyunları ekibinin sancaktarlığını yapan Halil Erbaş, 108 santimetrelik boyuyla Aydın ve Türkiye'nin farklı illerinde katıldığı törenlerde ilgi odağı olmuştu. 57 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Kısa Efe Erbaş, sempati tavırlarıyla çevresinde çok sevilen birisi olarak tanılıyordu. Tatar Ramazan filminde hapishanede serbest koğuştaki mahkumlarla birlikte de kısa bir rol alan Halil erbaş, televizyon dizileri ve filmlerde 'Kısa Efe' olarak rol alarak Aydın'ı ve efelik kültürünü tanıtmak istiyordu. Erbaş, diğer taraftan da 'Kısa Efe' olarak, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almak için araştırma yapmıştı.

03 Mart 2015 Perşembe günü "Çarşıya çıkıyorum" diyerek evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Kısa Efe Halil Erbaş için il genelinde arama çalışması başlatılmıştı. Aynı zamanda Aydın Yörük Efe Derneği'nin sancaktarı olan Erbaş, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Büyük Menderes Nehri'nde ölü olarak bulundu. Erbaş'ın cansız bedeninin Koçarlı ilçesine bağlı Tekeli Mahallesi Azmak mevkiinde bir vatandaş tarafından bulunduğu öğrenildi. 14 gündür kendisinde gelecek iyi bir haber beklenen Erbaş'ın cezasesi otopsi için morga kaldırıldı.

Kısa Efe’den Üzücü Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.