KISIR GRUP İÇME SUYU DEPOSUNA YENİ BAĞLANTILAR YAPILIYOR

KISIR GRUP İÇME SUYU DEPOSUNA YENİ BAĞLANTILAR YAPILIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın en büyük ilçelerinden biri olan Söke’ye hizmette sınır tanımıyor.

Büyükşehir ekipleri vatandaşların hiçbir talebini geri çevirmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile 2017 yılında iki sondaj desteği verdiği Kisir Mahallesi’ne 7 mahalleye hizmet verecek ek bir sondaj çalışması başlattı.   

haberici-(1)-008.jpg

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri Başkan Çerçioğlu’nun talimatları ile Söke’ye çağ atlatacak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 

haberici-(3)-009.jpg

Büyükşehir ekipleri 2017 yılında iki sondaj desteği yaptığı Kisir Grup İçme Suyu deposuna bir sondaj takviyesi daha yaptı. Çavdar Kaygılı Grup sulama hattını güçlendirmek amacı ile yapılan çalışma yaklaşık 30 kilometrelik bir hattı ilgilendiriyor.

 

7 MAHALLE HİÇ SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK

Kisir Mahallesi’nden Çavdar, Demirçay, Kaygılı, Bayırdamı, Sofular, Terziler, Helvacılar Mahallesine kadar toplam 7 mahalleye ulaşan 30 km’lik içme suyuna yeni sondaj takviyesi yapılması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Şu anda herhangi bir su sıkıntısı yaşamayan mahalleleri besleyen su deposuna ileride su sıkıntısı yaşanmasın diye ek açılan sondaj kuyusundan su hattı çekiliyor. Yeni kuyu bu depoya 200 metre ishale hattıyla bağlanıyor. 

haberici-(4)-007.jpg
Çalışma hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, zaten sıkıntının olmadığı bölgede yeni yapılan çalışmalarla gelecek dönemlerde de hiçbir sorun yaşanmayacağının altını çizdi. 

haberici-(2)-009.jpg

AKKENTLİ:”İÇME SUYU SIKINTISI ÇERÇİOĞLU İLE TARİH OLDU”

Akkentli, “Geçtiğimiz beş yıllık süreçte sayın başkanımızın talimatları ile vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu büyükşehir belediye başkanı olduğu ilk günden itibaren köylerimizin su sorununu ortadan kaldıracak bir çok çalışma yaptı. Bugün burada çok önemli bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Bu bölgede su sıkıntımız olmamasına rağmen ileride oluşabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek için Sayın Başkanımızdan bu bölgeye sondaj çalışması talebinde bulunmuştuk. Sayın başkanımızın talimatıyla sondaj çalışmamızı başlattık. Suyu bulduk gerekli analizlerden sonra içilebilir nitelikte bir su olduğu raporları geldi. Bugün de yeni kuyumuzu buradaki depoya bağlama çalışmasına başladık. Bulduğumuz suyu depomuza bağlayıp iki üç gün içerisinde vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu su depomuz aynı zamanda Çavdar, Demirçay, Kaygılı, Bayırdamı, Sofular, Terziler, Helvacılar Mahallelerine su yetiştiriyor. Bu süre içerisinde bizlere destek olan değerli vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bazı vatandaşlarımızın arazilerinden geçmek durumunda kaldık. Allah razı olsun bizlere bu konuda destek oldular. Büyükşehir Belediye Başkanı adına kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan memlekete hizmet. Önemli olan ülkeye hizmet, Söke'ye hizmet. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu Söke'mizin su sorununu ortadan kaldırmak için söylemiş olduğumuz her noktada bizlere destek oluyor. Talimatlarını bu doğrultuda veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yeni hattımız vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.