Kızılay vekalettle kurban kesecek

Kızılay vekalettle kurban kesecek

Kızılay vekalettle kurban kesecek

Türk Kızılayı Söke Şubesi tarafından yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara, özel kutusunda kavurma et ve kıyma olarak sunulan, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında yerini alan yardımların sürdürülebilmesi için vatandaşlarımız tarafından vekaletle kurban bağışı bu yılda devam edecek. Sadece afet ve felaketler de değil yaşamın ihtiyaç duyulan her alanında vatandaşın sıkıntısına çözüm getiren Türk Kızılayı Söke Şubesi bu yılda vekaleten kurbanlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına katkı sağlayacak.

Başkanı Oğuz Eryıldız, 2007 yılından beri yürütülmekte olan vekaletle kurban kesim kampanyasının bu yılda gerçekleştirdiklerini,  Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde ihtiyaç sahiplerine sadece kurban döneminde değil yıl boyu yardım ulaştırıldığını belirten Eryıldız “Hem dini vecibelerini yerine getirmek isteyen, hem de kesilen kurbanın yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmasını isteyen vatandaşlarımızın bağışları, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında isimleri okunarak kesilecektir. Kesim işlemi Kurban Bayramının ilk üç günü İslami şartların tamamına uygun şekilde, din görevlileri, veterinerler ve noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Türk Kızılayı’nın her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi, bir kutu kavurma konservesi ve kesim sürecini gösteren bir DVD gönderilecek " dedi.

Türk Kızılay’ı Söke Şube Başkanı Oğuz Eryıldız, kurbanlık hayvan bedelinin yurtiçi için 650 TL lira yurtdışı için ise 350 lira olarak tespit edildiğini, bu bedelin makbuz karşılığında Çifçioğlu İşhanın da bulunan Söke Kızılay Şubesine verilebileceği gibi, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no'lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından yada Tüm bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış hesaplarına yatırılabileceğini kaydetti. Geçen yıl Kurban bayramında vekalet yoluyla kesilen kurban etinden hazırlanan kavurma konserveleri, Türk Kızılayı tarafından Söke’ye gönderilerek Şubemiz tarafından ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmişti. Yaklaşık 400 adet kavurma konservesi Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarında yerini aldı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.