Koç Grubu Moova’yı satın aldı

Koç Grubu Moova’yı satın aldı

Koç Grubu Moova’yı satın aldı

Gerçek Gazetesi
Aydın"da kurulan çiftlikte yetişen hayvanların sütünden elde edilen ve Söke"de işlenen Moova Süt, Koç Grubu'nun Tad Gıda firmasına 32 milyon TL"ye satıldı.
Tat Gıda'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu varlık alımıyla süt ve süt ürünleri portföyünde peynir kategorisinin güçlendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Açıklamada, "Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar çerçevesinde, şirketimiz tarafından Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden mevcut paylarının ve devir işleminin gerçekleşeceği tarihe kadar çıkarılacak olan yeni paylarının tamamının, Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Muharrem Hilmi Kayhan, Eyüp Hilmi Kayhan, Nihat Fadıl Erten ve Mehmet Yılmaz'dan, fiyat uyarlamasına tabi olmak üzere, toplam 32 milyon 271 bin 190 TL bir bedelle satın alınmasına yönelik olarak şirketimiz ile satıcılar arasında bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.
SANAYİYE SÜT VERECEK
Söktaş"ın Söke"de 2005 yılında kurduğu çiftliğin satışa dahil olmadığı bildirilirken, 3 bini sağmal 5 bin 500 büyükbaş hayvan bulunan çiftlikte üretime devam edilerek sanayiciye süt satacağı öğrenildi. 24 bin metrekare açık, 8 bin 400 metrekare kapalı alanda üretim yapılan ve günlük 80 ton sütün işlendiği tesislerde bundan sonra Koç Grubu'nun kendi süt markası olan Sek ürünleri üretilecek. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.