Koçarlı Başkanı Arslan’ı çileden çıkaran açıklama

Koçarlı Başkanı Arslan’ı çileden çıkaran açıklama

BÜYÜK MENDERES NEHRİ AYDIN’IN BATISINDA ISLAH ÇALIŞMASI BEKLERKEN,DSİ’NİN,”ÖNCE İSTİMLAK ÇALIŞMALARI YAPILACAK,ARDINDAN ISLAHA GEÇİLECEK”YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMASI KOÇARLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI RIZA ARSLAN’I ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Büyük Menderes Nehri son yağmurların ardından Aydın altında taşkın verince Koçarlı, İncirliova ve Söke Ovaları"nın büyük bir bölümü sular altında kaldı. Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Çine Barajı"nın bir an önce tamamlanıp, Menderes Nehri"nin ıslah edilmesini isterken, bu yönde hazırlanan ve imzaya açılan bir dosyayı da Aydın Valisi Mustafa Malay"a sundu. Örnek, nehrin Aydın"ın üst bölgelerinde ıslah edildiğini, ancak Aydın altıda hala bir çalışmanın yapılmadığını dikkat çekti. Örnek"in bu açıklamasına yanıtta DSİ 211.Bölge İşletme Müdürü Cengiz Koç"tan geldi.
Aydın"ın Germencik İlçesi"nde yapılan Aydın Ziraat Odalarının İl Koordinasyon Kurulu toplantısının önemli bir gündem maddesi de, tamamlanması yılan hikâyesine dönen Çine barajı ve Büyük Menderes Nehri"nin Aydın"ın batısında kalan bölümünün henüz başlanılmayan ıslah çalışmasıydı. DSİ 211. Bölge İşletme Müdürü Koç,”Büyük Menderes Nehrinin Aydın"ın doğusunda kalan bölümlerinde hiçbir problem yaşamadık. Bu bölgede istimlâk çalışması da yapılmadı. Fakat Aydın"ın batısında kalan güzergâhta önce istimlâk çalışmasına gitmemiz gerekiyor. Çine barajı tamamlandıktan sonra istimlâk çalışmalarına geçilecek” şeklinde açıklama yaptı. Koç"un bu açıklamaları Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan"ı çileden çıkarmaya yetti. Arslan,”DSİ doğu bölgelerde istimlâk çalışması yapmadan direkt olarak ıslah çalışmasına geçti. Şu anda aramızda Nazilli, Kuyucak, Yenipazar ve Sultanhisar Ziraat Odalarımızın Başkanları bulunuyor. Onların bölgesinde ıslah çalışması tamamlandığı için artık taşkın korkusu yaşamadıklarını söylüyorlar. Yine hiç biriside kendi bölgelerinde istimlâk çalışmasının yapılmadığını söylüyor. Peki, niçin Koçarlı ve Söke bölgelerinde istimlâk çalışması yapılacak? Son taşkınların ardından Koçarlı Ovamda 130 bin dönüm, Söke Ovasında da 300 bin dönüm arazi sular altında kalmıştır. Aydın"ın Doğusunda İstimlâk gereği duymayan DSİ, bizim bölgemizde niçin istimlâk gereği duyuyor anlamıyorum. Dereler, nehirler ve çaylar devletimize aittir. İstimlâk çalışması aldatmacası Koçarlı ve Söke ovalarına uzun yıllar kaybettirir. Daha önce dikkat çekildiği gibi istimlâk çalışmasına nehrin Ege Deniziyle buluştuğu noktadan, Aydın"a doğru genişletilmesini istiyoruz. Her yıl zararımız katlanarak büyüyor. Basında da yer aldığı gibi bölge halkı aşırı yağmurlu dönemlerde pamuk tarlalarında balıkçılık, kurak yıllarda da çiftçilik ve hayvancılık yapmaktadırlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.