KOLTUK SEVDASI AĞIR BASTI! HAKARETİ BİLE SİNEYE ÇEKTİLER...

Bugünkü yazımın başlığı SÖKE OSB’DE OYNANAN OYUNUN SÖKE’YE ZARARI... şeklinde olacaktı ama son anda karar değiştirdim. 
Çünkü, Söke OSB’de oynana oyunun Söke’ye zararından çok, ogün Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın konuşmasındaki ifadeler ilgimi çekti. Yazımın da başlığını KOLTUK SEVDASI AĞIR BASTI! HAKARETİ BİLE SİNEYE ÇEKTİLER... şeklinde değiştirmek durumunda kaldım.
Valimiz Ayyıldız’ın yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi öncesinde yaptığı konuşmayı hiç hoş bulmadım. Bu arada, bu konuşmadan aylar sonra haberimiz olması da işin cabası!
Herhalde kimse rahatsız olmamış ve üzerine alınmamış olacak ki, bu talihsiz konuşmayı biz basın mensuplarıyla paylaşma gereği duymamışlar!!!
Ya da çok rahatsız olmuşlar hatta utanmışlar ve de bunun sonucu olarak ta bu konuyu gizleme gereği duymuşlar...
Her neyse olan olmuş...
Öyle ya da böyle hiç hoş olmayan bir durumla karşı karşıyayız...
Devletin Aydın’daki en büyük temsilcisi konumundaki Vali Ayyıldız, AK Parti’nin Aydın temsilcilerinden aldığı talimatla hareket etmiş ve Söke OSB’nin seçimine damga vurmuştu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önerdiği ismin yönetim kurulu başkanı olmaması için her türlü ayak oyunu oynanmıştı. Bu konuda son darbeyi vuran da Vali Ayyıldız olmuştu. Söke OSB’nin başına Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’in gelmesi gerektiğini belirterek, liste çıkmasını engellemişti. Tabii ki, bugün yönetimde yer alan bizim Sökeli’ler de bu işte önemli rol oynamışlardı. Kimisi ortaklara (!!!) Cuma Namazı’na gitmiş ve toplantıya geç katılmıştı. Kimisi de kapalı kapılar ardında oynanan oyunlardan haberdar olmasına rağmen sessiz kalmayı tercih etmişti. Yani anlayacağınız! Başkan Çerçioğlu’na karşı AK Parti’nin yanında yer almışlardı. Sonuçta da zarar gören Söke olmuştu.
Vali Ayyıldız’ın Kaymakam Demirezer’i yönetim kurulu başkanı olarak önerirken yaptığı konuşma bence çok çirkindir. Kaymakam Demirezer’in bir denetleyici olarak yönetim kurulu başkanı olmasını istemiş olması hakarettir. Söke OSB’nin denetim kurulu olmasına rağmen böyle bir istek yersizdir. Bu talep, küçük düşürücü bir yaklaşımdır. 
Vali Ayyıldız’ın bu yaklaşımından şu sonuç çıkmaktadır:
Yönetim kurulu başkanı Kaymakam olursa hiç bir usulsüz iş yapılmaz, aksi halde her türlü uygunsuzluk yaşanabilir.
Sosyal medyadan beni eleştiren ve “Yazıklar olsun böyle zihniyete!” diye yorum yapan Söke OSB Yön. Krl. üyesi Kasım Üzüm acaba bu konuda ne düşünüyor???
 Bu nasıl bir zihniyettir ki, Söke kaymakamı dışında aday olacak kişileri potansiyel suçlu muamelesi yapabiliyor...
Şimdi gelelim bizim Sökeli yönetim kurulu üyelerimize!!!
Bu aşağılayıcı yaklaşım karşısında neden tepki göstermediniz ve sessiz kaldınız?
Bu davranış sadece size değil, şahsınızda Söke insanına yapılmış bir hakarettir. Sırf bu yüzden bile sessiz kalmamanız gerekiyordu. Sadece şahsınıza yapılmış bir hakaret olsa tepkim bu kadar büyük olmazdı. Ama sizler Söke insanını temsil ediyorsunuz. 
Ne oldu!!!
Koltuk sevdası ağır mı bastı da böyle bir hakareti sineye çektiniz...
Ortaklar OSB seçimini de Vayi Ayyıldız yönetti ve 2 saatten fazla sürdü. Orada da Vali Ayyıldız sahneye çıktı. Yine Söke’deki benzer senaryoyu yaşama geçirmeye çalıştı ama başaramadı. Ortaklar sanayicisi buna izin vermedi. Direndi ve Ortaklar OSB’ye siyaset karıştırılmak isteyenlere “dur” dedi. Hatta belediye başkanını bile yönetime almadı. Ortaklar OSB’yi siyasetten tamamen arındırdığı gibi birilerinin birilerinden hesap görme girişimlerine alet olmadı. Ortaklar OSB’yi kimsenin kirli oyunlarına alet ettirttmedi.
Bizim Söke OSB toplantısının 15 dakika sürdüğünü göz önünde bulunduracak olursak, Söke OSB’mize verdiğimiz önem de ortaya çıkar. Vali Ayyıldız 15 dakikada defterimizi dürmüştür. Söke’nin geleceği olarak gördüğümüz OSB’nin yönetim kurulu belirlenmiş ve toplantı sonlandırılmıştır. Yedekler ve diğer denetim kuruluydu vs. ise daha sonra Kaymakam Demirezer tarafından belirlenmiştir. Bu da ayrı bir tartışma konusudur. Bence bu seçimin hiç bir geçerliliği yoktur. 
Ne yazık ki, Söke OSB Aydın siyasetine kurban edilmiştir. Bizi temsil edenler ne yazık ki, Ortaklar duruşu sergileyememişlerdir. 
Vali Ayyıldız’ın çirkin yaklaşımına “Siz nediyorsunuz sayın Vali” diyememişlerdir. Bu zihniyeti sorgulayamamışlardır. 
Sözün özü:
Bırakın bu koltuk sevdasını...
Bırakın bu şakşakçılığı...
Bırakın bu egoistliği...

Silkelenin ve kendinize gelin!
Sökeliler olarak her alanda onurlu duruş sergilemek durumundayız. Bu duruşumuzu yıllar önce yitirdik ve bugün geldiğimiz durum ortadadır. Yıllar önce Aydın ve Söke çekişmesi yaşanırdı. Nazilli’nin ismi bile anılmazdı. Şimdi ise Aydın ve Nazilli çekişmesi yaşanıyor. 
Bizler artık, Söke ve diğer ilçeler olarak birer fügüran olduk. Aydın’ın en büyük ikinci ilçesi konumundayız ama hiç bir ağırlığımız ve gücümüz yok. 
Söke OSB olayında olduğu gibi bizi istedikleri gibi ellerinde oynatıyorlar...
Bu olaydan ders çıkarmalı ve dik duruş sergilemeyi öğrenmeliyiz. 
Söke OSB seçiminde kimin nasıl hareket ettiğini, bu oyunda nasıl rol aldığını çok iyi biliyorum. Beni yazdıklarımdan dolayı yargılayanlar, bu oyunda üstlendikleri rol gereği önce kendilerini ayıplamalıdırlar. 
Sökeliler olarak, Sanayici bile olmayan insanların oluşturduğu Söke OSB’nin yaşama geçmesini bekliyoruz. Yirmi küsur sene bekledik ve bu gidişle bir okadar daha bekleriz. 
Söke’de hiç mi sanayici yok? 
Neden bu insanlara öneride bulunmadınız?
Bu kadar mı tatlı bu koltuklar?
“İşimizden, gücümüzden kalıyoruz” diye hem ağlarsınız hem de işin ehli olan insanlara sırt çevirirsiniz. 
Ne alâ memleket ne alâ zihniyet...

Önceki ve Sonraki Yazılar