Korkulukların boyası tamam, sıra çöplüğün

Korkulukların boyası tamam, sıra çöplüğün

Korkulukların boyası tamam, sıra çöplüğün imhasında


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Sökeli vatandaşlar DSİ 21. Bölge Müdürlüğü"nü Söke Çayı"nın temizliği için göreve davet ederek, Söke Belediyesi"nin gerekli girişimlerde bulunmasını istediler.
Söke Belediyesi"nin Söke Çayı üzerinde bulunan 5 adet köprüdeki korkulukları boyatmaya başlaması, beraberinde Söke Çayı"nın çöplerden ne zaman arındırılarak temizleneceği sorusunu da gündeme getirdi.
Söke Çayı"nın tabanını adeta baştan sona kaplayarak kuşatan araba lastiğinden, pet şişe ve ambalaj atıklarına kadar envai çeşit çöpler, Söke"ye çirkin bir görünüm kazandırmasının yanısıra bazı vatandaşların türlü tepkilerine de neden oluyor.
“SÖKE ÇAYI"NDA
BİRİKEN ÇÖPLERE
EL ATILMALI”
Yaklaşık 10 yıldır Söke Çayı"nın tabanında herhangi bir temizlik ve ıslah çalışmasının kapsamlı olarak yapılamadığını belirten bazı vatandaşlar, “Yaklaşık 10 yıl kadar önce Söke Belediyesi, Söke Çayı"nın temizliği için gerekli özeni gösteriyor ve periyodik olarak düzenlemelerde bulunuyordu. Söke Belediyesi acilen DSİ ile ortak koordinasyon içerisinde Söke Çayı"nda biriken çöplere de el atmalı” dediler.
“DSİ, SÖKE ÇAYI"NI
TEMİZLEMEKTEN ACİZ MİDİR?”
Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Belediye yetkilerinin basına yansıyan beyanlarında DSİ 21. Bölge Müdürlüğü"ne gerekli başvuruların yapıldığını ve DSİ"den gelen cevapta Söke Çayı"nda yapılacak tüm tasarrufların kendilerine ait olduğunun belirtilmesinden sonra hiçbir temizlik işleminin halen gözlenemediğini belirten bazı vatandaşlar, “Söke mi cezalandırılıyor ya da birilerinin umrunda değil mi anlam veremiyoruz. DSİ bu çayın temizlenmesi konusunda Belediye"ye izin vermesi için hangi kriterleri esas alıyor. Koskoca Devlet Su İşleri bu çayı temizlemekten ya temizletmekten aciz midir, bilemiyoruz. Eğer acizsse söyleyecek sözümüz yok” şeklinde konuştular.
“BU GÖRÜNTÜ SÖKE"YE
YAKIŞMIYOR”
Söke Çayı"nın içler acısı haldeki durumundan çok rahatsızlık duyduğunu belirten Kutbeddin Oymak (45) ise, “Herkes yığınla çöpü her gün buraya öyle ya da böyle bırakıyor. İnsanlarımız ne yazık ki temizlik konusunda duyarlılık sahibi değil. Ne bu çirkinliğe bir dur diyen var, ne de bu biriken çöplerin temizlenmesi için girişimde bulunan. Bu görüntü Söke"ye yakışmıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.