Körüklü çizme yapmayı öğrenenler sertifikalarını aldı

Körüklü çizme yapmayı öğrenenler sertifikalarını aldı

Yörük kültürüne önemli yeri olan ve unutulmaya yüz tutan mesleklerden biri olan Körüklü Çizme yapımının genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlen ‘Körüklü Çizme Yapımı’ kursunu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığıyla Anadolu Sigorta A.Ş.’nin imzalamış olduğu protokol çerçevesinde; Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesiyle açılan “Körüklü Çizme Yapım Kursu’nu başarı ile tamamlayan 12 kursiyer usta oldu.
Aydın İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Yenipazar Kaymakamı Ahmet Müfit Dağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Murat Yılmaz ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
Çeşitli gösterilerin de sunulduğu törende Vali Yadımcısı İbrahim Yurdakul tarafından kurs hocası İhsan Taş’a teşekkür belgesi verilip kursiyerlere de sertifikaları verildi. Belgelerini alan kursiyerler gırdama özelliğine de sahip yaptıkları körüklü çizmeleri sergilediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.