Köse: “Hızlı tren projesinin gerçekleşmesini istiyoruz”

Köse: “Hızlı tren projesinin gerçekleşmesini istiyoruz”

Köse: “Hızlı tren projesinin gerçekleşmesini istiyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Fevzi Köse Aydın Tren Garı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında İzmir – Denizli arası çift yönlü hızlı tren hattı projesinin gerçekleşmesini istediklerini belirterek, Aydın şehir içinden geçmesi planlanan hattın ise yer altından yapılmasını istiyoruz dedi.    

Çift hatlı tren yolu projesini Aydın gündemine taşımak istediklerini belirten Köse, “Ülkemizde şu anda yüksek hızlı tren hatları Ankara – İstanbul, Ankara - Konya arasında faal durumdadır. İnşaatı devam eden Ankara – Sivas, Ankara – Samsun, Bursa - Bilecik hatları da yüksek hızlı tren hattı olarak devam etmektedir.  Ege bölgesinin can damarlarından olan İzmir - Denizli hattı ise bugün için yüksek hızlı tren hattı olarak planlanmamaktadır. Biz bu hattın mutlaka yüksek hızlı tren hattı olarak değerlendirilmesini ve planlanmasını istiyoruz.” dedi.

Aydın halkının bu projeye sahip çıkmasını isteyen Köse, İzmir – Denizli arası çift yönlü hızlı tren hattının Aydın şehir içi geçişinde 4 km civarında olmasını ve yer altından geçmesi gerektiğini dile getirdi.  

 İzmir - Karşıyaka ve İzmir - Şirinyer hatlarının yer altından geçtiğini örneklendiren Köse, “Aydın şehir içi geçişi de mutlak suretle yeraltına alınmak şeklinde projelendirilmelidir. Bu konuda Aydındaki iktidar milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’na çağrıda bulunuyoruz. Aydın’ın sorunlarına sahip çıkın diyoruz” şeklinde konuştu.

AYDIN ÖKSÜZ EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEDİR

Anadolu’nun birçok noktasında büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Köse, Aydın’ın bu yatırımlardan mahrum bırakıldığını belirterek, “Aydın’a gerekli yatırımlar yapılmıyor. Aydın öksüz evlat muamelesi görmektedir. Bugün ordu Giresun Havaalanı deniz doldurularak milyonlarca metreküp dolgu yapılarak yapılmıştır. Aydınımızda 4 km’lik bir tren yolu hattının yer altına alınması çok mu zor? Biz Aydın - Denizli hattının yüksek hızlı tren olarak projelendirilmesinin ve Aydın şehir içi geçişinin de mutlaka yer altına alınmasını istiyoruz” dedi.

Köse ayrıca yer altında yapılacak olan bir tren yolu hattının; tren yolundaki ölümlerin, şehir içi trafiğinin rahatlaması ve Aydın’a yeşil alan kazandırılmasının sağlanacağını belirterek, “Bu projenin gerçekleşmesi için de başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu olmak üzere AKP Milletvekillerini göreve davet etmeye, Aydın’ın sorunlarını çözmeye çağırıyoruz. Biz MHP Aydın İl Başkanlığı olarak Aydın’ın sorunlarını gündeme getirmeye devam edecek, halkımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşaması için bu konunun takipçisi olacağız” dedi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.