KOSGEP yasası değişti

KOSGEP yasası değişti

Yerel medya Kobi statüsüne girdi



Gerçek Gazetesi
KOSGEP yasasında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii,Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından kabul edilerek TBMM Genel Kurulunda görüşüldü ve kabul edildi.  
Değişiklik tasarısına göre, KOSGEP Kuruluş Kanununun 1 nci maddesinde “küçük ve orta ölçekli sanayi kesiminin” ibaresi “işletmeler” olarak, “sanayinin çeşitli alt sektörlerinde “ ibaresi ise “değişik sektörlerde” olarak değiştiriliyor.  
KOSGEP Kuruluş Kanununun birinci ve ilgili diğer maddelerinde yapılan değişiklikler ile, KOBİ statüsü içine sadece sanayi kesimi değil, tüm sektörler alınacağı için yerel medya kuruluşları da bu tanım içinde yer aldığından “kobi” sayılabilecek.  
TGF Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a bir mektup göndererek, KOSGEP Yasasında yapılan değişiklik nedeniyle yerel medya adına teşekkür etti. Bilgin şöyle dedi: 
' Bilindiği üzere yıllardır yerel medyanın özellikle yerel gazetelerin sadece resmi ilan desteği ile ayakta durmalarının sakıncalarını anlatmaya çalıştık ve bu işletmelerin yatay değil dikey büyümeye geçmeleri gerektiğini savunduk.
Yerel Medyanın kendi ayakları üzerinde durması, dikey büyüme ile yerelden bölgesele geçiş yapması toplumda demokrasi bilincinin daha iyi yerleşmesi adına sevinç vericidir. 
KOSGEP Yasasında yapılan değişiklik ile yasadan yararlanacaklar ile ilgili sınırların genişletilmesi yerel medya açısından bakıldığında sadece ekonomik bir iyileştirme değil, toplumun gelişmesi yönünden de önemli bir sosyal duyarlılık olmuştur.  
Türkiye genelinde faaliyet gösteren 74 Gazeteciler Cemiyeti"ni çatısı altında barındıran Türkiye Gazeteciler Federasyonu, KOSGEP Yasasında yapılan değişiklik ile ortaya çıkan yeni durumu belirlemek amacıyla hazırlanacak yeni yönetmeliklerin oluşumunda da değerli bakanlığınıza yardımcı olmaya hazırdır.  
İlgili yönetmeliklerin hazırlanışı sırasında Türkiye Gazeteciler Federasyonundan da görüş alınması konusunu takdirlerinize sunarız.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.