Köşk deve güreşleri şenlik havasında gerçekleşti

Köşk deve güreşleri şenlik havasında gerçekleşti

Köşk deve güreşleri şenlik havasında gerçekleşti

Köşk deve güreşi festivaline AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, İl Başkanı Ömer Özmen, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Yenipazar İlçe Başkanı Mehmet Sümer, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Köşk İlçe Teşkilatı ve çok sayıda davetliler katıldı.

Güzel güneşli bir hava gerçekleşen festival şenliklerine Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden 120 pehlivan devenin güreşleri nefes kesti. Deve güreşi heyecanını tatmak için alanı dolduranlar, zaman zaman davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.
Renkli görüntülerin oluştuğu deve güreşlerinde, "Kaymakamlık", "Belediye Başkanlığı" ve "8. Köşk Güreşi" olarak düzenlenen 3 ayrı kupada, dereceye giren develerin sahiplerine kupaları takdim edildi.

Kaymakamlık Kupasını Burhaniye’den Çılgın Hasan ile Germencik’ten Karadayı, Belediye Başkanlığı Kupasını Germencik’ten Akın Bey ve Nazilli’den İbrahim Yağız ve 8. Köşk Güreşi Kupasını ise Germencik Turanlar’dan Elif Tarım ile Işıklı’dan Palaoğlu kıyasıya mücadele ettiler.
Vatandaşların dayanışma, kaynaşma ve geleneklerin yaşatılması amacıyla bu yıl 8.’incisi düzenlenen deve güreşi festivaline katılan tüm güreş severlere teşekkür eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, "Güneşli bir mart ayında adeta bir piknik havası eşliğinde güreş severlerimiz ile güreşimizi tamamlamak tek temennimiz. Biz deve güreşlerimizi gerçekleştirerek Yörük Kültürü geleneğimiz olan örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Köşk Belediyemizin düzenlemiş olduğu 8. Geleneksel Deve Güreşleri Festivalimize katılan tüm güreş severlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.