Kovanları bulan jandarma, arı ve bal hırsızlarının peşine düştü

Kovanları bulan jandarma, arı ve bal hırsızlarının peşine düştü

Kovanları bulan jandarma, arı ve bal hırsızlarının peşine düştü

Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Ovacık Mevkii’nde 4 gün önce çalınan iki arıcıya ait 103 kovan arı ve bal ile hırsızları yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri kovanların bir kısmını boşaltılmış vaziyette Kuşadası Yeniköy yakınlarında buldu. Bölgede inceleme yapan ekipler buldukları delilleri toplayarak bu defa hırsızların peşine düştü. Organize şekilde arı ve bal hırsızlığı yapan grubun kovanlardaki arı ve balları başka bir yerde boşatıp boş kovanları ormanlık alana attıkları tahmin ediliyor.
Bilindiği gibi; 15 Ekim günü Söke Ovacık Mevkii’nde Bekir Lamça’ya ait 52, Mustafa Asar’a ait de 51 kovan arı ve bal kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı. Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından yapılan müracaat üzerine, Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin yanı sıra Söke ve Kuşadası Jandarması tarafından başlatılan çalışmalarda tüm bölgede tarama yapıldı. Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu Kuşadası Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yapılan arama tarama çalışmaları kapsamında ormanda kuytu bir yerde 52 adet kovan bulundu.
Yapılan çalışmalarda arısı ile birlikte balı aktarıldıktan sonra ormanlık alana atılan kovanlardan 27 adedinin Bekir Lamça, 25 adedinin de Mustafa Asar’a ait olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri ile olay yerine giden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, hırsızlığın adi bir hırsızlık olayı değil organize şekilde gerçekleştirilmiş bir hırsızlık olduğunun belirlendiğini kaydederek güvenlik güçleri tarafından olay yerinde alınan delillerin değerlendirildiğini söyledi.
“Jandarmaya teşekkür etti”
Olayın gerçekleşmesinin ardından jandarmaya müracaat ettiklerini ve yaklaşık 70 saatte jandarma tarafından binlerce dönüm alanda arama tarama faaliyeti gerçekleştirildiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Yoğun gayretlerinden dolayı jandarma ekiplerine arıcılarımız adına teşekkür ediyorum. Hırsızlık olayı gerçekleştikten sonra geçen kısa sürede jandarma tarafından binlerce dönüm alanda arama tarama çalışması yapıldı. Şu anda kovanların bir kısmı bulundu. Elde edilen deliler kapsamında hırısızların da yakalanacağına inanıyoruz” dedi.
“Mevsim dışı işlem hareketlerini ihbar edin”
Arı ve kovan hırsızlığının en çok arıcılık faaliyetlerinin azaldığı dönemlerde gerçekleştiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Arıcılık faaliyetleri ile ilgili olarak mevsim dışı işlem hareket gören herkesin durumu jandarmaya ve bize ihbar etmelerini istiyoruz. Normal şartlarda kamyon ile yapılan hırsızlık olayını mutlaka birileri görür. Ancak kimsenin aklına kötü bir durum gelmediği için ihbar edilmediğini düşünüyoruz” diyerek bu tür durumlarda vatandaşlardan da yardım beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.