Kruvazier tartışması

Kruvazier tartışması

KUŞADASI TİCARET ODASI BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN, "İZMİR KUŞADASI'NA KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLMALI"

Gerçek Gazetesi
Kruvaziyer turizmde Kuşadası'nı kendisine rakip olarak gören ve Kuşadası'na alternatif bir kruvaziyer liman yapmak için girişimlerde bulunan İzmirli işadamlarının açıklamaları İzmir ile Kuşadası arasında yeni bir tartışma başlattı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası'nın ekonomik olarak İzmir ile iç içe olduğunu belirterek, "İzmir; Kuşadası'na köstek değil, destek olmalı" dedi.
Son günlerde Kuşadası'na rakip olarak yeni bir kruvaziyer liman inşa etmek için arayışlara giren ve kendilerine hedef olarak Kuşadası'nı gören İzmirli işadamlarının açıklamalarını eleştiren Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Rekabet olmadan hiçbir şey olmaz. Kuşadası'nı kruvaziyer turizmde geçmek istiyorlarsa bu da rakip olduğunu gösterir. Doğal olarak her bölge kendi ekonomisini canlandırmak için çabalar. İzmir'in sorunu Kuşadası'nı çok iyi tahlil etmemesinden kaynaklanıyor" dedi.
Kuşadası'nın coğrafi olarak Aydın'ın bir ilçesi olmasına rağmen ticari ilişkilerini İzmir ile kurduğuna dikkati çeken Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Kuşadası coğrafi ve idari yönden Aydın'na bağlı olsa da ekonomik olarak İzmir'in bir ilçesidir. Kuşadası halkı ve esnafı toptan büyük çapta alış-verişini İzmir'den yapıyor. Zaten nüfusumuzun yarısını İzmirli olan Kuşadası'nın genelde kazandığı parayı İzmir'de harcadığını anlamış olmalılardı. Kuşadası'na köstek değil, destek olmalıdırlar.Uzun vadede oluşacak izmir alerjisi Kuşadası'nın ticari tercihlerini izmir dışına itebilir. Kuşadası, İzmir ekonomisi için kruvaziyerle gelen 160 bin yolcudan daha önemlidir. Kuşadası'na bu yıl 650 gemi ile 650 bin turist geldi. Bu gemi ve yolcu sayısını arttırmak amacıyla yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. Kuşadası'nın tanıtımı için de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.