Küçükçekmece’deki drift şova vatandaşlardan yoğun ilgi

Küçükçekmece’deki drift şova vatandaşlardan yoğun ilgi

Gençlerin boş caddelerde araçlarla yaptığı Drift sporu, sokaklardan güvenli pistlere taşındı. Küçükçekmece’de kurulan özel pistte gösterilerini sergileyen birbirinden usta şoförler, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Küçükçekmece’de özel olarak hazırlanan bir parkurda piste çıkan Drift şoförleri, izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı. Küçükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle sokaklardan özel parkura taşınan gösteride direksiyon başına geçen usta şoförler, sırayla gösterilerini sergiledi. Pagev Meslek Lisesi Bahçesi’nde yapılan Drift Show, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Adrenalin dozu yüksek gösteride Kıbrıs Drift Şampiyonu İbrahim Yücebaş, Uğur Aydın, Mahmut Ali Erbil, Volkan Arısoy, Timur Pomak ve yurtdışında şampiyonlukları bulunan Baran Akçay direksiyon başına geçerek hünerlerini sergiledi.

AMAÇ, DRİFT SPORUNU SOKAKLARDAN ÖZEL PİSTLERE TAŞIMAK
Organizasyona ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu gösteriye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Drift gösterisine sponsor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Amaçlarının Drift sporunu sokaklardan özel ve güvenilir pistlere taşımak olduğunu kaydeden Müftüoğlu,“Farklı bir spora ev sahipliği yaptığımız için seviniyoruz. Çünkü geleneksel sporlarımızın dışında bir spor. Özellikle gençlerimizin heyecanla izlediği, bazen de ilçemizde zaman zaman güvenliği aksattığı konu. Bu konuda duyarlılık oluşturmak, özel sahada özel bir amaçla oluşturulacak bir pistte eğitimi de sürdürmek amacıyla bu etkinliğe destek verdik. Yakın gelecekte ilçemize bir pist oluşturup bu spora heyecan duyan gençlerimizi bir şekilde eğitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Küçükçekmeceliler için özel olarak düzenlenen gösteride otomobiliyle Drift gösterisi yapan Timur Pomak, “Otomobil sporlarının nasıl yapılması gerektiğini, nerelerde yapılması gerektiğini, hangi güvenlik önlemleriyle yapılması gerektiğini arkadaşlarımıza göstereceğiz. Yaptığımız sporun adı Drift, tarihçesi Japonya’dan geliyor. Otomobilin arkasını kaydırarak ve duman çıkartarak yapılıyor. Yarışlarda ise iki araç birbirine yakın bir şekilde aynı açıyla birbirini takip ederek hem hakemlerin hem de izleyicilerin beğenisini alarak puan toplamaya yönelik bir yarışma oluyor. Burada ise işin şov kısmını yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.