Kültür merkezleri hayata dokunuyor

Kültür merkezleri hayata dokunuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’deki Yıldıztepe Kültür Merkezi’nde birbirinden farklı kadınlar bir araya gelip hem sosyalleşiyor hem spor yapıp sağlığına kavuşuyor.

Spor yaparak hayata tutunan kadınlar o kadar mutlular ki birçoğu yıllardır kültür merkezlerinin ücretsiz kurslarına devam ediyor. Farklı yaş gruplarından kadınların katıldığı spor faaliyetleri büyük ilgi görüyor.

 

Uzun yıllardır bisiklet binip sporu hayatından çıkarmadığını söyleyen kurstaki kadınların en yaşlısı 63 yaşındaki Zehra Sevil Uçar, kendilerine böyle bir imkânın sağlanmasından çok memnun. 40 yıl çalışıp emekli olan Uçar, “Benim üniversiteye giden torunum var. O yüzden bana herkes babaanne der. Arkadaşlarımızla arada yürüyüş gibi aktiviteler yapıyoruz. Buraya gelmek bizi hayata bağlıyor" diye konuşuyor.


 

Kanseri sporla ve arkadaşlarıyla yendi

 

Lise matematik öğretmenliğinden 11 yıl önce emekli olan Ümmühan Erdoğdu ise, kanserle mücadele ediyor ve hala kemoterapi görüyor. Bir yıl önce beyin ameliyatı olan 62 yaşındaki Erdoğdu, hayata kültür merkezinde spor yapmakla ve kurstaki arkadaşlarıyla tutunduğunu söylüyor. Erdoğdu, “Kemoterapi alıyorum ama asıl terapiyi burada görüyorum. Burada o kadar mutluyum ki kemoterapi aldığım günlerde bile geliyorum. Burası ve buradaki arkadaşlarım sayesinde bu hastalıktan kurtuldum, daha da güçlendim" diyor.


 

Çerçioğlu’ndan kültür merkezlerine davet

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, kültür merkezleriyle Aydın’da özellikle kadınlardaki dönüşümden çok memnun olduğunu ısrarla söylüyor. Kadınıyla, erkeğiyle her yaştan Aydınlıyı kültür merkezlerine davet eden Çerçioğlu, "Aydın’da bir dönüşüm yaşanıyor. Kültür merkezlerine gelen vatandaşlarımız daha mutlu, daha sağlıklı. Olanaklarımız bütün vatandaşlarımıza açık. Vakti olan bütün vatandaşlarımız hem sağlıkları hem de yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmek için kültür merkezlerimize gelmeli. Kültür merkezlerimizle vatandaşlarımızın hayatlarına dokunabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.