Kurban bıçakları bilenmeye başlandı

Kurban bıçakları bilenmeye başlandı

Kurban bıçakları bilenmeye başlandı

Gerçek Gazetesi
Aydın'da kurban bayramı hazırlıkları kapsamında bıçaklar da bilenmeye başladı. Değişik yerlerde tezgah açan bıçak bileyicileri vatandaşların kurbanlık bıçaklarını bilemeye başladı. Aydın Belediye Zabıtası da Kurban'a özel olarak bıçak bileyicilerinin 2 günlüğüne kaldırımlarda bu hizmeti vermesine müsaade etti.
Aydın'da her kurban bayramı arifesinde gelenek haline gelen bıçak bileyiciliği çalışan ve işi bilmeyenlere kolaylık olurken, bu işi belenler için de ayrı bir ekmek kapısı oluyor. Sabahtan akşama kadar vatandaşların bıçaklarını bileyen bileyiciler bıçak başına 1 YTL, satır ve büyük bıçaklar için de 2 YTL ücret alıyorlar.
Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde akşama kadar bıçak ve satır bileyen Mehmet Karaca, ekonomik krizi göz önünde tutarak 3 yıldır bileme fiyatlarında zam yapmadıklarını söyledi. Bu işi yaklaşık 20 yıldır yaptığını ve ilk olarak komşuların bıçaklarını bilemek için tezgah açtığını kaydeden Karaca, o yıldan beri her kurban bayramı arifesinde bu işi yapar oldum. Hem biz ekmek kazanıyoruz, hem de komşularımızın bıçakları bilenmiş oluyor dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.