Kurban hazırlıkları başladı

Kurban hazırlıkları başladı

Söke Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Kurbanlık satış yeri ücretleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 200 YTL olarak belirlendi.
Hayvan Pazarının yolları iş makinaları ile düzetilirken Kurbanlık Satış Stantları Padokların tahsisine başlanıldı.
20-24 Aralıkta kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi Söke Belediyesi bayram ile ilgili hazırlıklara hız verdi. Hayvan Pazarında kurbanlık satış standlarının geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan yer tahsisleri son iki gün içinde hız kazanırken büyük bölümünü İç Anadolu yöresinden gelen kurbanlık hayvan satıcıları olmak üzere 55 adet yer tahsisi yapıldı.
Mevcut Hayvan Pazarında geçtiğimiz yıl parke döşemesinin yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yardımcısı Enver Helvacı, “Hayvan Satış Padokların üzerleri kapatılırken araç ve yaya trafiği için Hayvan Pazarı yollarını bakımdan geçiriyoruz. Gerek kurbanlık satışı yapan üreticilerimizin gerekse vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerini rahat yapmaları için gayret içersindeyiz. Ayrıca önceki Kurban Bayramları’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramında da kurban kesim yerlerinin teknik yönden hazır hale getireceğiz”dedi.
Öte yandan yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu başkanlığında toplanan ‘Kurban Komisyonu vatandaşların huzurlu, sorunsuz Kurban Bayramı geçirmeleri için bir takım kararlar aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.