Kurbanlıklar hormon denetiminden geçti

Kurbanlıklar hormon denetiminden geçti

TARIM İL MÜDÜR YARDIMCISI HASAN ÜNAL, “KURBAN PAZARINDAKİ TÜM HAYVANLARI DENETİMDEN GEÇİRİYORUZ”

Gerçek Gazetesi
Kurban Bayramı öncesi Tarım İl Müdürülüğü görevlileri tarafından hayvan pazarında hormon denetimi yapıldı. Pazardaki tüm hayvanların, sağlık raporu, menşe-i şahadetnamesi ve aşılarını kontrol eden görevliler hayvan pazarındaki tüm hayvanların kesime uygun olduğunu belirttiler. Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, son günlerde artan hormon kullanımı nedeniyle aniden aşırı kilo aldığı tespit edilen hayvanlardan da kan örnekleri alınarak laboratuar ortamında tahlil yapıldığını söyledi.
Aydın Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından, vatandaşların sağlıklı ve güvenli kurbanlık hayvan alıp kurban vecibelerini yerine getirebilmeleri amacıyla çeşitli önlemler alındı. Tarım Bakanlığı'nın da emirleri doğrultusunda Aydın Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Bülent Elmacı, Şube Müdürü Veteriner Hekim Mustafa Kabataş ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Hasan Ünal, Aydın hayvan pazarında satışa sunulan tüm hayvanları denetimden geçirip hayvanlara ait evrakları da inceledi. Şüpheli hayvan görülmediğini belirten yetkililer pazardaki hayvanların Kurban Bayramı'na kadar sürekli denetim ve gözetim altında tutulduğunu ve vatandaşların güvenle kurbanlıklarını alabileceklerini belirttiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Hasan Ünal Her yıl olduğu gibi Kurban bayramı'nda Tarım İl Müdürlüğü olarak denetim yapıyoruz. Diğer illerden gelen hayvanların veteriner sevk raporu olup olmadığı, il içerisinde ise menşe-i şahadetnamesi olup olmadığına bakıyoruz. Eğer bunlar varsa pasaportlarını da inceliyoruz. Bilindiği gibi son günlerde hormon kullanımına ait bazı olaylar yaşandı. Bu nedenle bu konunun üzerinde de duruyoruz. Aydın'da hayvan pazarında böyle bir olayla karşılaşmadık dedi. Hormon denilen şeyin 'bir ilaç' olduğunu ve bu ilacın hayvanlarda ani bir kilo artışına neden olduğunu kaydeden Ünal Bu olay şu anda sadece hayvandan alınan kan örneğinin laboratuar ortamında tahlil edilmesi ile tespit edilebiliyor. Şüphelendiğimiz hayvanlardan kan örneği alıp bu tahlili yapıyoruz. Ancak şu ana kadar böyle bir bulguya rastlamadık dedi.
Pazarda satıcılar satışların düşüklüğünden dert yanarken, kurban kesecek vatandaşlar da fiyatların normal olduğunu ve kurbanlık alımı için son günü beklediklerini söylediler. Kurbanlık alan bazı vatandaşlar ise kamyonet parası ödememek için otomobillerine bindirdikleri kurbanlıklarla aynı koltukta evlerine gittiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.