Kurbanlıklar silinecek

Kurbanlıklar silinecek

Kurbanda kesilen hayvanların kayıtları veri tabanından silinecek

Gerçek Gazetesi
Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, ülke genelindeki sığır cinsi hayvanların Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET) kaydedilmekte olduğunu belirtti. Öztürk, TÜRKVET veri tabanına hayvan kayıtları 2007 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır dedi.
Öztürk yaptığı açıklamada, 2006 yılı sonuna kadar devam eden çalışmalar esnasında 16 aylıktan büyük hayvanların küpelenerek, kayıt edildiğini söyledi. Bu tarihten sonra sadece 0-6 aylık buzağıların kayıt işlemlerine devam edildiğine değinen Öztürk, Köylerimizin coğrafi yapısı ve küpeleme iş yoğunluğu nedeniyle işlemlerin tamamlanamaması üzerine bakanlığımız bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında 6 aylıktan büyük daha önceden küpelenememiş hayvanların kayıt edilmesi amacıyla, muhtarlıklar ve belediyeler tarafından duyurular yapıldı. Küpelenemediği tespit edilen hayvanların belirlenerek, 2007 yılı sonuna kadar kayıt işlemleri tamamlanacaktır diye konuştu.
TÜRKVET kayıtları ile köylerde bulunan hayvan sayısı arasında farklar bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, TÜRKVET kayıtlarının tarım müdürlükleri vasıtasıyla yetiştiricilere dağıtılacağını ifade etti. Bu sayede ölen, kesilen veya yer değiştiren hayvanlara ait bilgilerin yenileneceğini kaydeden Öztürk, Bu bilgiler gene müdürlüklerimiz aracılığıyla güncellenecektir. Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle, kesimi yapılacak hayvanlara ait pasaport ve kulak küpeleri de muhtarlık ve belde belediyeler tarafından toplanarak, müdürlüklerimize teslim edilecektir. Kesilen hayvanların bilgilerinin TÜRKVET veri tabanındaki kayıtlarının silinmesi sağlanacaktır dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.