Kursiyerlerden defileli sergi

Kursiyerlerden defileli sergi

* Erdinç, “Söke Halk Eğitimi Merkezi olarak 115 kursta 2443 kursiyere eğitim verdik



Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Söke Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, 2007-2008 eğitim öğretim yılını dün yapılan defile ve açılan sergilerle tamamladı.
Dün saat 16.00 sıraları Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, bahçesinde yapılan defile ve sergi açılışlarına Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, fiube Müdürlerinden Mehmet Akçil, bazı okul müdürleri, eski Belediye Başkanı Ekrem Karakaş, Belediye meclis üyesi, CHP söke İlçe Başkanı Sevim fiahin ile kursiyerler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Erdinç yaptı. Daha sonra Kaymakam Celil Ateşoğlu çalışmalar hakkında düşüncelerini söyledi. Sembolik olarak bazı kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verilirken, giysi kursunu tamamlayan bayan kursiyerler kendileri diktikleri kıyafetleri usta mankenleri kıskandırır vaziyette yine kendileri defile ile tanıttılar. Daha sonra manine ve el nakışı ürünlerinin bulunduğu seriler açıldı.
Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Erdinç, 2007-2008 eğitim öğretim dönemi çalışmaları hakkında bilgiler verirken özetle; "Toplam 115 kurs açtık, bu kurslarımıza 1026 kadın 1417 erkek 2443 kursiyer katılmıştır. Yaz aylarında da bilgisayar operatörlüğü ve işletmenciliği, İngilizce kursları açmayı planlıyoruz. Müdürlüğümüzce 2007-2008 eğitim-öğretim yılında  Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt, kayıt yenileme ve diğer işlemler başarılı bir şekilde devam etmekte olup açık ilköğretim aktif öğrenci sayısı 205, açık öğretim lise aktiföğrenci sayısı 410, mesleki öğretim lisesi aktif öğrenci sayısı 78'dir" dedi.
Kaymakam Celil Ateşoğlu ise özetle; "4 yıldır Söke'deyim, Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Müdürümüz kurslar hakkında bilgiler verirken fazla detaya girmedi. Aslında Söke Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları bana göre oldukça başarılı ve olumlu, birçok ilden bile iyi düzeyde. Ben bu kurslara emeği geçenleri tek tek kutluyor, kurslara katılıp bir şeyler öğrenmeye çabalayan kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum" dedi.
Sergilerde kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel giysiler ve el sanatı ürünlerin güzelliği serileri gezmeye gelen bayanların dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.