Kursları tamamlayan annelere belgeleri verildi

Kursları tamamlayan annelere belgeleri verildi

Söke Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce düzenlenen "0-6 yaş Anne-Çocuk Eğitimi Benim Ailem Programı" ile "5-6 yaş Anne ve Çocuk Eğitimi(AÇEV) programını tamamlayan annelere belgeleri, dün saat 10.45'ten itibaren düzenlenen törenle ver


Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi
Söke Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce düzenlenen "0-6 yaş Anne-Çocuk Eğitimi Benim Ailem Programı" ile "5-6 yaş Anne ve Çocuk Eğitimi(AÇEV) programını tamamlayan annelere belgeleri, dün saat 10.45'ten itibaren düzenlenen törenle verildi.
Belge dağıtım törenine Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Milli
Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, kursiyer anneler ve çocukları ile bazı davetliler katıldı. Saygı duruşu yapılması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda kursları tamamlayan iki anne ile kurs öğretmenleri birer konuşma yaparak kursların faydalarını anlatırlarken Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Erdinç te açılan kurslar hakkında bilgiler verirken özetle; "Müdürlüğümüz 0-6 yaş anne eğitimi dalında 4 ayrı kurs açtı, 4'er ay süren kursları katılan 80 anne ve çocuktan 69'u tamamlayarak belge almaya hak kazanmıştır. 5-6 yaş anne-çocuk eğitimi AÇEV dalında da 4 ayrı kurs açtık bu kursları da 104 anne ve çocuk tamamlayarak belge kazanmaya hak kazanmışlardır. Öğretmenlerimiz gerek merkezimizde gerekse anneleri evlerinde ziyaret ederek çocuk eğitimive sağlığı kadın eğitimi sağlığı, cinsel sağlık, eğitimi, aile planlaması Atatürkçülük ve deprem konusunda aydınlatıcı bilgiler vermişlerdir. Kurslarımıza tüm annelerin katılmalarını diliyorum. Ücretsiz olan bu kurslarımızda sağlıklı, iyi bir nesil yetiştirmek için çaba gösterilmektedir" dedi. Kaymakam Ateşoğlu da 4 yıllık görev süresince Söke Halk Eğitimi Merkezi'nin çalışmalarını takdirle izlediğini özellikle anne ve çocukların eğitimine yönelik bu kursların bilgili, eğitimli anneler yetişmesine katkısına inandığını, geçmişte kendi eşinin de bu kurslara katıldığını belirterek kursları tamamlayan kursiyerleri kutladı. Program, belge dağıtımıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.