Kurtuluş Savaşı'ndan kalma tarihi top mermisi imha edildi

Kurtuluş Savaşı'ndan kalma tarihi top mermisi imha edildi

Kurtuluş Savaşı'ndan kalma tarihi top mermisi imha edildi

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yaylapınar Mahallesi’nde Milli Mücadele dönemine ait olduğu tahmin edilen 150 yıllık top mermisi, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı.
Yaylapınar Mahallesi’nde su patlağı nedeniyle yol kıyısında çalışma yapan 24 yaşındaki Süleyman Tunç, kazmasını yere vurduğunda sert bir cisimle karşılaştı. Bunun üzerine sert cismi çıkaran Tunç, top mermisiyle karşılaştı. Mermiyi önce sırtlayarak evine götüren Tunç, ardından önce muhtarı daha sonra da jandarmayı aradı. Köye gelen jandarma ekipleri hemen geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, Aydın’dan da bomba imha uzmanları çağrıldı. Milli Mücadele döneminden kaldığı öğrenilen top mermisini özel bir kutunun içerisine koyarak patlatmak için bir tepeye götüren bomba imha ekiplerinin aracı çamura battı. Büyük uğraşlar sonucu kurtarılan aracın ardından ekipler bombayı şehir merkezine taşıdı. 18 kilometre uzaklıktaki Nazilli Haluk Alıcık Polis Atış poligonuna taşınan top mermisi toprağa gömüldükten sonra fünye ile patlatılarak imha edildi. Bombanın imha edilmesi sırasında ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz çevre güvenliği alarak bölgeden bulunan vatandaşları ve araçları 1 kilometre uzaklaştırdı.
“ELİMLE ÇIKARDIM”
Tarihi top mermisini bulan Süleyman Tunç ise, “Su borusu patlamış onu tamir etmeye gittim. Yerin altında bulunan su borusunu tamir etmek için toprağı kazarken bir metre derinlikten top mermisini buldum. Uzun 40 santim kadar uzunluğunda ve 15 kilogram ağırlığındaydı. Toprak içinden elerimle çıkarıp bir kenara koydum. Sanırım savaş zamanlarından kalmış” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.