Kuşadalı Otelcilerden Brüksel çıkartması

Kuşadalı Otelcilerden Brüksel çıkartması

Kuşadalı otelciler, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki 57. Uluslararası turizm fuarı’na çıkartma yaptı.

Kuşadalı otelciler, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki 57. Uluslararası turizm fuarı’na çıkartma yaptı. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği (KODER) tarafından, Brüksel Turizm fuarına katılım sağlandı.
Korumar Hotel De Luxe,Ephesia Otel, Sealight Resort Hotel, Charisma De Luxe Hotel, Pine Bay Holiday Resort, Ömer Tatil Köyü, İmbat Hotel’in paylaştığı 70 metrekare büyüklüğündeki stantta Kuşadası temsil edildi.
Kuşadası Belediyesi tarafından hiç bir yetkilinin de katılmadığı 57. Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı’nın değerlendirmesini yapan KODER Başkanı Tacettin Özden, “Kuşadası gücünü birleştirdiği ve tanıtıma tam destek verdiği taktirde, çok daha güçlü ve başarılı tanıtım, pazarlama faaliyetleri yapılacak. Bu nedenle yurt dışındaki tanıtım çalışmalarında Kuşadası Belediyesi’nin aktif olmasını ve organizatör görevi yapmasını istiyoruz. Fuarda otelciler olarak açtığımız Kuşadası standı ziyaretçilerin akınına uğradı. Bölgemizin tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunuldu, tur operatörleri ile görüşüldü, pazardan daha fazla pay almak için yoğun çaba harcandı ve başarılı bir tanıtım çalışması yapıldı“ dedi.
Turizmde Avrupa pazarında yaşanan global gelişmelerden dolayı bir durgunlük olduğuna dikkati çeken KODER Başkanı Tacettin Özden, bunun tanıtım ile aşılabileceğini kaydederek, şunları söyledi: “ Rekabetin her gün biraz daha arttığı günümüzde, kendinizi ne kadar daha iyi ve başarılı anlatabilir, farklılıklar yaratabilirseniz o kadar daha başarılı olacak ve pastadan aldığınız pay artacak. Klasik Avrupa pazarı dışında, yeni pazarlara mutlaka ulaşmamız ve Kuşadası’nı hiç programını almayan pazarlardan pay almamız lazım. Bunu içinde tanıtım ve pazarlama yapmak lazım. Pazarlama, tanıtım için kaynak ayırmak lazım, bu kaynak da Kuşadası’nın tamamının katılımı ile sağlanabilir. Burada Kuşadası Belediyesi Lokomotif görevi üstlenmeli. Avrupa pazarında genel olarak, rezervasyonlarda bir durgunluk var. Ancak toparlanacağını düşünüyorum. Bundan sonra Kuşadası’na gelen turisti memnun göndermek çok daha önemli hale geldi. Memnun giden her turist beraberinde yeni turistler ile gelir, Kuşadası’nın tanıtımını yapar. Aksine durum, yapılan bütün çalışmaları boşa çıkartır. O yüzden turisti memnun gönderme görevi, Kuşadası’nda yaşayan ve turizmden para kazanan herkese düşüyor”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.