KUŞADASI 24. KEZ ALTIN GÜVERCİN COŞKUSU YAŞADI

KUŞADASI 24. KEZ ALTIN GÜVERCİN COŞKUSU YAŞADI

Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 24’üncü kez kanatlandı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Eviz Yapı  ana sponsorluğu ve destek sponsorların katkıları ile  yaşama geçirilen 24. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nı dört dörtlük bir organizasyon olarak tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Kuşadası’nın tanıtımına olduğu kadar Türk müziğinin gelişimine de önemli biri katkı sunan Altın Güvercin Beste Yarışması’na bu yıl da bestecilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Ömer Günel Düzenlendiği yıllar boyunca ortalama 250 bestenin başvurduğu yarışmamıza bu yıl 397 beste başvuru yaptı. Bu rakam bile Altın Güvercin Beste Yarışması’nın müzik dünyası açısından taşıdığı önemi ortaya koymaya yetiyor. Öncelikle yarışmamıza ilgi gösteren tüm müzisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

24. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın gala gecesinde 2000 yılında düzenlenen 11. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda en iyi yorumcu ödülü alarak profesyonel müzik dünyasına adım atan Işın Karacayı, pop müziğin en önemli seslerinden Nükhet Duru’yu ve genç yetenek Zeynep Bastık‘ı ağırladıklarını belirten Başkan Ömer Günel şöyle konuştu: 30 yıldan uzun bir süredir Türk pop müziğine pek çok önemli isim kazandırmış olan Altın Güvercin, önümüzdeki süreçte de uluslararası bir boyut kazanarak bu misyonunu yerine getirmeye devam edecek. Muhteşem bir Altın Güvercin organizasyonunu daha ardımızda bırakmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Kentimiz için böylesine büyük anlamı bulunan bu değerli organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ve KUSAV Başkanımız Sayın Levent Köylü olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Organizasyonumuzun gerçekleşmesinde emek veren tüm mesai arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Ekip olarak yine başarılı bir etkinliğe imza attık.”

BİR NOTANIN HİKÂYESİ İLE TARİHE NOT DÜŞTÜK

 

Bu yıl Altın Güvercinin en önemli kazanımlarından birisinin ünlü televizyoncu Okan Bayülgen ve ekibi tarafından yarışmanın 24 yıllık tarihi ortaya koymak amacıyla hazırlanan Bir Notanın Hikayesi’ adlı belgesel olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel Büyük emek, özveri ve fedakârlıkla hazırlanan bu belgesel, Altın Güvercinin ve bir anlamda da Kuşadası’nın hafızasını yaşatması noktasında büyük bir değere sahip. Bu belgesel tarihe düşülmüş bir not olma özelliğine sahip. Bu nedenle Okan Bayülgen ve ekibine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 24. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, Kuşadası’nın ve Kuşadası sevdalılarının ortak başarısıdır. Altın Güvercini 25inci kez kentimizle buluşturmak için de vakit kaybetmeksiniz çalışmalarımıza başladık. Nice Altın Güvercinlerde buluşmak dileğiyle. ” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.