Kuşadası Belediyesi Ekipleri Kente Gelen 5200 Depremzede İçin Seferber Oldu

Kuşadası Belediyesi Ekipleri Kente Gelen 5200 Depremzede İçin Seferber Oldu

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kuşadası Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kuşadası Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası sürüyor. Kuşadası Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda bulunan deprem yardım toplama alanına gelen depremzedelerin gıda, kıyafet, ayakkabı, battaniye, hijyen malzemesi, su gibi talepleri anında karşılanıyor.

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası başlattığı yardım çalışmalarını kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğunlaştırdı. Depremlerin hemen ardından başlatılan kampanya ile Kuşadalıların yaptığı yardımlardan oluşan 9 tır ve 6 kamyon dolusu acil ihtiyaç malzemesini afet bölgelerine gönderen Kuşadası Belediyesi, farklı illere toplam 35 bin adet su, 6100 adet battaniye ve yorgan, 1250 çuval yetişkin ve çocuk kıyafeti, 950 koli bebek bezi, maması ve biberon, 750 koli kuru gıda, 530 koli hijyen malzemesi, 415 adet ısıtıcı, 300 adet uyku tulumu, 200 adet kampet, 1 jeneratör, 70 çadır ve 2 konteyner ile muhtelif insani yardım malzemesinin ulaştırılmasını sağladı.

İHTİYAÇLAR ANINDAN KARŞILANIYOR

Kente gelen 5200 depremzede için de seferber olan Kuşadası Belediyesi ekipleri, Güvercin Masa’ya yapılan başvuruları anında yanıtlayarak depremzedelerin talep ettiği malzemeleri bağışlarla oluşturulan yardım toplama alanından temin ederek araçlarla evlere ulaştırıyor. Öte yandan Kuşadası Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın arkasında oluşturulan yardım toplama alanına gelen depremzedelerin ihtiyaçları da karşılanıyor. Gıda kolisi, su, battaniye, yorgan, hijyen malzemeleri, bebek bezi ve maması, beden ve numaralarına göre tasnif edilmiş kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaca göre depremzedelere teslim ediliyor. Yardım toplama alanında bulunan ikram aracından ise gün boyunca sıcak çorba, ekmek, çay, kahve ve su servisi yapılıyor.

“İNSANİ YARDIMLAR HEDEFİNE ULAŞTI”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, depremin ardından başlatılan kampanya ile toplanan insani yardımların hedefine ulaştığını belirtti. Kuşadası’ndan afet bölgelerine giden her tır ve kamyonda Kuşadası Belediyesi görevlilerinin de bulunduğunu ifade eden Başkan Ömer Günel “Kuşadası Belediyesi olarak işi kaderine bırakmadık. Bugüne kadar afet bölgelerine 9 tır ile 6 kamyon insani yardım malzemesi gönderdik. İlk 6 kamyonu AFAD nereye istiyorsa oraya yönlendirdik. Sonrasında yine AFAD’a bilgi vermek kaydıyla nereye daha çok yardım isteniyorsa oraya gönderdik. Kuşadası’ndan AKUT Arama Kurtarma Derneği bölgeye gitti. İhtiyacı olan malzemeleri hemen buradan alarak kendilerine teslim ettik. Son olarak hasar tespiti için belediye çalışanlarımızdan gönüllü bir ekip bölgeye gitti. Kuşadası’nda 5200 civarında depremzede vatandaşımız var. Kendi imkanlarımızla olabildiğince güçlü bir şekilde onların da tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.