KUŞADASI BELEDİYESİ PROJEYE OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTMİŞ

KUŞADASI BELEDİYESİ PROJEYE OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTMİŞ

Başkan Yardımcısı Eryiğit iddiamızı yalanlamış ama elimizde belge var

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
 
Kamuoyunda KUŞADASI TARİŞ ALANI olarak bilinen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 milyon liraya kamulaştırılan arsaya yapılacak projeye Kuşadası Belediyesi’nin de olumlu görüş bildirdiği ortaya çıktı.
 
Bilindiği gibi; Aydın Büyükşehir Belediyesi 10 dönümlük alanı Kent Meydanı (Yeşil Alan) olarak projelendirmişti. Proje kapsamında 9.000 m2’lik bölüm yeşil ve açık alan olacak. Kuşadası’na en önemli yatırım olarak gösterilen yeraltı otoparkının yanısıra halkın kullanımına sunulacak Kültür Merkezi, Sergi Salonu, Sanat Galerisi, Denizcilik Dairesi Başkanlığı’nın yer alacağı Hizmet Binasına da projede yer veriliyor. 
 
TARİŞ PLATFORMU TEPKİ ÇEKİYOR
Kuşadası halkını olumlu yönde heyecanlandıran projeyi “TARİŞ Platformu” adı altında bir araya gelen ve kendilerini çevreci olarak lanse eden grubun çeşitli yollarla engellemeye çalışması tepki çekiyor. Kuşadası Belediyesi’nin de gizli gizli destek verdiği bilinen oluşumun samimi olmadığı bir kez daha anlaşıldı. TARİŞ Platformu’nun kendilerine dışarıdan destek veren Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerini iyi niyetlerini suistimal ettikleri ve kandırdıkları ortaya çıktı.
 
"BÖYLE BİR GÖRÜŞ BİLDİRME YOK!" DEDİLER AMA...
Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Mimar Odası Temsilcisi Ümit Acar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda başta platformun başını çeken Avukat Nilgün Öğünçlü olmak üzere Emekli Mimar Kaya Konuray, Avukat Bülent Tokuçoğlu ve gazeteciler Ufuk Baksi ve Zeynep İnak’ın da olduğu ortamda “Kuşadası Belediyesi’nin projeye olumlu görüş bildirdiğini biliyor musunuz?” şeklindeki sorumuza “Böyle bir durum söz konusu değil!” yanıtını almıştık. Mimarlar Odası Başkanı Acar’ın yanısıra platform üyeleri de böyle bir durum söz konusu olamayacağını belirtmişlerdi. 
 
ACAR: MUZAFFER ERYİĞİT İDDİANIZI YALANLADI
Kuşadası Belediyesi Yönetimine bu konuyu özellikle sormasını istediğimiz Ümit Acar ile dün yaptığımız görüşmede; “Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit’e sordum ama iddianızı yalanladı. Böyle bir durum söz konusu değilmiş. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin projesine olumlu görüş belirtmemişler” dedi.
 
İddiadan da öte KUŞADASI BELEDİYESİ'NİN olumlu görüş belirttiği resmi belgeyi yayınlıyoruz. 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 12.02.2018 tarihli resmi yazısına istinaden Kuşadası Belediyesi tarafından 21.08.2018 tarihli resmi yazı ile kurum görüşü belirtilmiş ve “plan değişikliği belediyemizce uygun bulunmaktadır” denilmiş.
 
ÖNEMLİ BİLGİ KAMUOYUNDAN GİZLENEREK, HALK DESTEĞİ SAĞLAMA ÇABASINDALAR
Kurumlar arasında yapılan resmi yazışmadan da anlaşılacağı gibi; Kuşadası Belediyesi tarafından projeye olumlu görüş belirtilmiş olmasına rağmen gerek Kuşadası Belediyesi Yönetimi gerekse TARİŞ Platformu Üyeleri, bu önemli bilgiyi kamuoyundan gizleyerek halk desteği sağlamaya çalışıyorlar.
belge-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.